StoryEditorOCM
Slanoslatki hit ljeta

Za najpopularniji desert s breskvama ne treba vam pećnica! Ovako će biti jako sočne i slatke, poslužite ih sa sladoledom

Piše Spiza SD
7. kolovoza 2023. - 08:10

Ako je baklava cheescake bila ‘it‘ desert proteklog proljeća, onda su pečene breskve ‘it‘ desert ovog ljeta. Svi ih peku pa s njima rade svakojake slasne stvari. Njima ukrašavaju cheesecake i druge torte, poslužuju ih uz mascarpone začinjen vanilin šećerom, poslužuju ih s malo na maslacu preprženih finih keksića ili pak sa sladoledom, najčešće od vanilije

Vi se sami odlučite hoćete li ih jesti sa sladoledom, keksićima, mascarponeom ili možda u nekoj zdravijoj varijanti s grčkim jogurtom kojem ste dodali malo meda i nešto korice limuna, a kako ne biste morali paliti pećnicu, otkrit ćemo vam kako sve možete obaviti i u tavi.

Pečene breskve

Sastojci:

2 zrele breskve
2 žlice meda
2 žlice maslaca
1/2 vanilin šećera

sladoled od vanilije

Priprema:

Bskve prerežite na pola i uklonite im koštice, ne morate ih guliti. Ako želite da budu štp mekše i slađe, narežite ih na četvrtine pa na osmine.

U tavu debljeg dna stavite maslac i med pa ih zagrijte na gaganoj vatri. Čim se maslac otopi, dodajte breskve okrenute prerezanom stranom prema dole pa lagano krčkajte dok ne puste sok. Ravnomjerno ih prekrijte vanilin šećerom te kuhajte dok se umak ne zgusne.

Poslužite tople uz sladoled od vanilije, mascarpone, grčki jogurt ili kako vam drago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:18