StoryEditorOCM
Slanopuna usta okusa

Pečeno meso i krumpir salata još su bolji uz ovaj pikantni dodatak: podiže okus na maksimum, u glavnoj ulozi je luk

Piše T. S. M.
15. rujna 2024. - 12:15

Koliko god pečeno meso bilo dobro, uvijek može biti još bolje ako ga poslužite s odgovarajućim prilozima. Osobito ako je riječ o malo masnijem mesu uz koje ćete poslužiti prilog koji potiče probavu ili mesu koje vam je ispalo mrvicu presušeno pa mu treba pratnja koja će prikriti ili ublažiti taj nedostatak.

Bilo da meso pečete u pećnici, na gril tavi ili na gradele, nudimo vam recept za jedan jednostavan, pikantan prilog koji je lako pripremiti. Bit će vam dovoljna glavica luka te malo senfa i majoneze. Vjerujemo da sve to imate pri ruci.

Ista vam mješavina može poslužiti kao dodatak salati od krumpira, a želite li da bude još pikantnija, dodajte joj svježe mljeveni crni papar ili prstohvat ljuskica ljute papričice.

Prilog od luka

Sastojci:

1 veliki ili 2 srednja luka
2 žlice majoneze
1 žlica senfa
sol

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte, posolite i ostavite 15-ak minuta do pola sata da odstoji, kako bi malo omekšao.

Zatim mu dodajte ostale sastojke i promiješajte. Kušajte treba li još soli pa po potrebi dosolite. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 12:17