StoryEditorOCM
Slanomekana i sočna

Pileća prsa najbolja su po ovom receptu, a tajna je u ovom sastojku. Dobit ćete savršeno kremast umak bez kapi mlijeka

Piše T. S. M.
20. lipnja 2024. - 15:04

Pileća prsa mogu biti jako ukusna i zdrava, a mogu vam zagorčati ručak, ako ih ne znate napraviti kako treba. Naoko jednostavna namirnica "dušu je dala" za zeznuti stvar, jer lako se isuši i postane gumasta, tvrda i suha. Srećom, uz jedan mali dodatak pretvaraju se u delikatesu.

Pileća prsa bit će sočna i ukusna pripremite li ih s limunom. Nije riječ o nikakvoj novatariji ili izmlišljotini s Tik Toka, u talijanskoj kuhinji naći ćete poznato i omiljeno jelo Petto di pollo al limone, odnosno pileća prsa s limunom, popularno zbog svoje brzine i jednostavnosti pripreme, ali i zbog toga što je piletina po ovom receptu vrlo sočna i ukusna.

Na ovaj način pripremljena pileća prsa mogu se poslužiti s raznim prilozima, od pirjanog povrća preko tjestenine i njoka do pečenih krumpira, a ono što će vas iznenaditi kad ih pripremite bit će kremasti umak koji nastaje bez iti jedne kapi vrhnja.

image
Shutterstock

Pileća prsa s limunom

Sastojci:

600 g pilećih prsa
60 g brašna
3 žlice maslinovog ulja
1 limun
1 grančica ružmarina
sol, papar

Priprema:

Narežite piletinu na ploške. Naribajte koricu limuna i iscijedite mu sok pa sokom premažite meso (ostatak sačuvajte).

Meso posolite, popaprite i uvaljajte u brašno pa ga dodajte u tavu u kojoj ste zagrijali ulje s grančicom ružmarina.

Meso dobro zapržite, pažljivo ga okrećući s obje strane dok ne dobije lijepu boju. Izvadite ga na zagrijani tanjur, a u tavu ulijte preostali sok limuna, dodajte naribanu koru od limuna i žlicu brašna. Dobro promiješajte, vratite pileća prsa u tavu i kuhajte još par minuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 15:05