StoryEditorOCM
Slanotopi se u ustima

Piletina je po ovom receptu osobito sočna i ukusna: naučite kako se priprema jedno od najboljih jela s kokoši, nije teško

Piše T. S. M.
2. rujna 2024. - 11:25

Piletinu se uvijek isplati imati pri ruci jer s njom se zaista toliko toga može napraviti da je zapravo teško i nabrojiti sve slasne načine njene pripreme. Gotovo svaka kužina na svijetu ima svoje recepte, a jedan od najpopularnijih je piletina piccata. Predlažemo vam ga jer je osobito zgodan za pripremu bijelog mesa, koje, zbog svoje osobite teksture s malo masnoće, mnogima zadaje probleme. Pripremite ga na ovaj način i iznenadit ćete se kako može biti sočno i mekano, a o okusu da ne govorimo...

 

Piletina piccata

Sastojci:

500-750 g pilećih prsiju
125 ml bijelog vina
2 žlice kapara
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice maslaca
1 jaje
1 limun
brašno
mrvice
ribani parmezan
sol, papar

Priprema:

Piletinu narežite na filete, horizontalno, a zatim svaki još jednom zarežite pa ‘otvorite‘ poput knjige. Stavite svaki između dva komada plastične folije pa ga dobro stanjite. Uvaljajte meso u brašno kojem ste dodali parmezan, pa u jaje razmućeno s 2 žličice vode te na kraju u mrvice.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja pa pržite piletinu sa svake strane oko dvije minute. Potom filete premjestite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom i ubacite u vruću pećnicu na 5-10 minuta.

Dok se fileti peku, obrišite tavu u kojoj su se pržili, ubacite u nju 1 žlicu maslaca, vino, sok od limuna i ocijeđene polovice limuna. Dodajte sol i papar pa reducirajte na jačoj vatri oko dvije minute. Maknite sa štednjaka, izvadite polovice limuna pa dodajte ostatak maslaca i kapare te sjeckani peršin.

Poslužite piletinu prelivenu umakom uz tjesteninu, njoke ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:55