StoryEditorOCM
Slanointernet ludnica

Pogledajte neobičan način pripreme jaja na oko: finalni rezultat će vas iznenaditi, nije ni približno klasičnog izgleda

Piše S. Š.
29. kolovoza 2024. - 19:25

Ako tražite jednostavan, ali efektan način da obogatite svoj doručak ili marendu, onda je ovo idealan recept za vas. Klasično jaje na oko dobilo je novo i, moramo priznati, zaista zanimljivo ruho, a koliki je hit i svjedoči i činjenica da je video na TikToku prikupo više od 250 tisuća pregleda. Ne samo da je ukusno, već se i brzo priprema - i to u wok tavi. Mi smo isprobali i oduševili se! Zbog svog specifičnog izgleda možete ga iskoristiti za razne recepte: sendviče, mini brioche peciva, burgere, ukusan "finger food" za zabave... Pogledajte cijeli postupak na videu i uvjerite se sami:

Jaje na oko u kockici

Postupak:

Odvojite bjelanjak i žumanjak. Prvo u vok tavu ulijte bjelanjak - kad se krene odvajati od tave, u sredinu "palačinke" stavite žumanjak. 

Preklopite krajeve bjelanjka tako da dobijete kockicu, a zatim je okrenite i lagano zapecite. Ako želite da bude još malo hrskavija, na kraju dodajte malo ulja na jednu stranu tave kako bi se zagrijalo i pustite da "sklizne" do jaja.

Kockicu jaja iskoristite za sendvič i uživajte u zanimljivoj marendi. Ako žumanjak ne volite tečan, samo ostavite jaje nešto malo duže na tavi da se ispeče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 17:52