Volite li hrskavu hranu, popečci, rostiji, kroketi i čips sigurno su vam slaba točka. Jer što se može mjeriti s onim neopisivim osjećajem kad zagrizete u nešto pucketavo... Slažete li se, morate znati za ovaj recept. Jednostavan je, a spaja dvije omiljene namirnice, krumpir i parmezan.
Uz sasvim malo truda dobit ćete savršen hrskavi prilog ili pak neodoljivu grickalicu koju možete poslužiti uz kakav zgodan umak - na primjer, baš će se lijepo slagati uz mješavinu krem sira i vrhnja začinjenu nasjeckanim peršinom i zgnječenim lukom.
Hrskavi popečci od sira i krumpira
Sastojci:
500 g krumpira
2 žlice ribanog parmezana
2 žlice brašna tipa 00
1 jaje
ulje za prženje
začini po želji
sol, papar
Priprema:
Krumpir ogulite i krupno naribajte, dodajte jaje, sol, začine po ukusu, ribani parmezan i brašno te sve sastojke dobro izmiješajte.
Zagrijte ulje za prženje na umjerenoj vatri. Pomoću žlice vadite smjesu od krumpira i spuštajte je u vrelo ulje pa svaku hrpicu malo zgnječite. Pecite popečke oko 3-4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Kad su pečeni, ocijedite ih na upijajućem papiru i poslužite.