Što kažete na jedan lijepi domaći štrudel od prhkog tijesta? Baš takav smo pronašli na profilu prave meštrovice, a ono što je iskoristila za nadjev natjeralo nam je vodu na usta.
Anka Slišković na svom je Instagramu podijelila fotografiju neodoljivog štrudela s makom i višnjama, a mi smo je malo izgnjavili da nam otkrije detalje. Uz smijeh nam je priznala da je nadjev radila "odokativno", ali uspjela nam je rekonstruirati njegovu pripremu. Jedva čekamo isprobati štrudel prema Ankinim uputama, a isto savjetujemo i vama.
Prhki štrudel
Sastojci:
130 g glatkog brašna
130g oštrog brašna
130g masla
130 g šećera u prahu
1 prašak za pecivo
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja
prstohvat soli
Nadjev:
100 g maka
3-4 žlice šećera
1 vanilin šećer
malo vrelog mlijeka
višnje
1 limun
cimet
rum
tonk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....