S obzirom da su se vremenske prilike vratile korak unatrag prema ranoproljetnima, nije na odmet i po pitanju jelovnika napraviti mali izlet u jela sa samog kraja zime. Opet nam se jedu grah s kobasicama, raštika sa suhim mesom i slična jela koja lijepo krijepe i griju, a kad već spominjemo grah i raštiku, jeste li ikad isprobali spoj tih dviju namirnica?
Sasvim sigurno jeste, u gustom varivu i čorbici, možda ste grah zamijenili slanutkom ili svemu tome dodali šaku orza... Ali jeste li ikad probali zapečeni grah s raštikom? Priznajte da zvuči zanimljivo.
Imamo recept, upalite pećnicu i pripremite se na oduševljenje.
Zapečeni grah s raštikom
Sastojci:
300 g raštike
300 g kuhanog bijelog graha
300 g krušnih mrvica
500 ml mlijeka
250 ml vrhnja
125 g pecorina ili parmezana
75 g brašna...