Uh, kakvo je razočaranje kukuruz skuhan kod kuće u odnosu na onaj kupovni. Umjesto da svaki zalogaj bude užitak, pretvara se u mučenje sa žilavim, tvrdim zrnjem kojemu treba frustrirajuće puno vremena da se skuha.
Ako i vas muči isti problem, vrijeme je da promijenite način na koji ga kuhate. Umjesto u vodi, pokušajte ga skuhati u smjesi vode, mlijeka i maslaca. Skuhat će se puno brže, mogao bi biti gotov već za 15-ak minuta, a mješavina navedenih sastojaka osigurat će mu zadivljujuću mekoću i pun, raskošan okus.
Tajna ove tehnike je u mlijeku koje omekšava opne zrna i pomaže prirodnoj slatkoći kukuruza da dođe do izražaja. Skuhajte ga ovako i bit će mekan i sladak, topit će vam se u ustima.
Nama ova metoda možda zvuči malo čudno, ali vrlo je uobičajena na jugu sjedinjenih država gsje se naziva "mliječnom kupkom".
Neki savjetuju da se navedenim sastojcima doda i pola žličice šećera, no s obzirom na to da je trenutno poprilično lako nabaviti mlad i prirodno slatkast kukuruz, vjerujemo da to neće biti potrebno.
Kukuruz kuhan u mlijeku
Sastojci:
2- 2,5 l vode
240 ml mlijeka
100 g maslaca
6 klipova kukuruza
sol
Priprema:
Kukuruz očistite od lišća i kukuruzove svile pa ga operite.
U veći lonac stavite vodu, mlijeko i maslac. Zakuhajte, a kad uzavre smanjite vatru na laganu i dodajte kukuruz. Kuhajte kukuruz desetak minuta ili dok ne omekša.
Izvadite kukuruz, posolite ga i poslužite, a po želji mu možete dodati još malo maslaca.