StoryEditorOCM
Slanogulozarija

Sladoled od parmezana obogatit će rižote i tjestenine, a savršen je s pršutom: priprema se lako, od samo dva sastojka

Piše T. S. M.
17. srpnja 2024. - 10:48

Ima li što ljepše od dobro skuhanog rižota sa škampima ili kozicama? Ima. Taj isti rižot poslužen sa sladoledom od parmezana. Bez brige, sladoled nije sladak, neće im se "tući" okusi, a spoj će biti neodoljivo kremast, bogat i pomalo neobičan zbog kontrasta toplo-hladno.

Ovakav sladoled također možete poslužiti uz pršut i slične delicije, a izvrsna je opcija za iskoristiti ostatke parmezana, onaj dio sira uz koru koji je jako teško rezati. Međutim, toliko je dobar da ćete početi kupovati parmezan samo kako biste mogli uživati u ovoj gulozariji.

image
Shutterstock

Sladoled od parmezana

Sastojci:

400 ml slatkog vrhnja
200 g sira Parmigiano Reggiano
papar (po želji)

Priprema:

Naribani Parmigiano Reggiano i slatko vrhnje stavite u čeličnu ili staklenu zdjelu pa ih dobro promiješajte. Zdjelu potom stavite na posudu s vodom i pristavite na štednjak. Kuhajte vrhnje i sir na pari neprestano miješajući dok se parmezan potpuno ne otopi. Dodajte papar, ako ga koristite, promiješajte smjesu pa je izlijte u pliću staklenu posudu koja vam stane u zamrzivač.

Pospremite sladoled u zamrzivač preko noći ili ga, ako imate aparat za sladoled, postupajte prema uputama. Kad je sladoled gotov i želite ga poslužiti, izvadite ga da se malo opusti pa uz pomoć dviju žlica oblikujte žličnjake ili zagrabite kuglicu pomoću žlice za sladoled.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 03:08