Piletina je uvijek dobra ideja, zar ne? Samo da nije svaki put pripremljena na isti način. I zato vam predlažemo jedno popularno jelo od piletine pripremljeno po receptu omiljenog chefa Johna Gregory-Smitha, oduševio nas je svojom verzijom piletine piccata. U njegovoj je inačici vrlo jednostavna, a sudeći po viđenom, čini se i vrlo sočna. Isprobajte ovaj recept, a ako imate bolji, javite nam se na mail spiza@slobodnadalmacija.hr!
Piletina piccata
Sastojci:
4 otkoštena pileća batka
2 žlice glatkog brašna
2 žlice maslinovog ulja
1 velika ljutika, sitno nasjeckana
4 češnja češnjaka, tanko narezana
1 žlica kapara
100 ml bijelog vina
100 ml temeljca – ¼ kocke
25 g maslaca
½ žličice soka od limuna
šaka nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar
Priprema:
Stavite komad papira za peče...