Shvatili ste da niste osigurali dovoljno slastica za blagdanski stol, već ste slistili više nego je bilo planirano ili su vam se najavili neočekivani gosti? Što god da je posrijedi, treba vam još nešto slatko. Vremena, vjerojatno, nemate na bacanje, a po svoj prilici ni volje za miksanjem, čekanjem, dizanjem... Nema veze, imamo rješenje.
Zapravo, nemamo ga mi nego Iris Pejković koju pratimo na Instagramu irispejkovic.stylefile i toliko je dobra da nam je dopustila da vam ideju prenesemo.
Napravite uskrsna gnijezda. Trebat će vam lisnato tijesto i čokolada za kuhanje, a ostalo prepuštamo vašoj mašti. Iris se poslužila čokoladnim bombončićima. Lisnato tijesto trebat ćete razvaljati, osim ako koristite ono koje dolazi u roli, zatim ćete ga trebati premazati čokoladom za kuhanje koju ste otopili na pari.
Tijesto potom preklopite pa režite trakice, a trakice smotajte u gnijezda. Pecite ih desetak minuta na 180 stupnjeva Celzija pa ih ukrasite bombončičima, čokoladnim jajima ili, najjednostavnije, šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....