StoryEditorOCM
Slanobez brašna

Uživajte u siru, narescima i namazima bez mrvice kruha i grižnje savjesti: svi pričaju o ovom čudu, vrlo lako se priprema

Piše T. S. M.
7. lipnja 2024. - 18:28

Želite li srezati unos ugljikohidrata, sigurno ste na pravim mukama kad pomislite na sendvič. Ili na sir, salamu, fine namaze i paštete, odnosno sve ono što inače jedete s kruhom.

Ako je tako, predlažemo vam da napravite proteinske bublice od avokada, evo recepta, a ako vas ta ideja ne privlači, imamo još jedan prijedlog - proteinski wrap od svježeg sira.

Ideja je to koja je osvojila društvene mreže, a nakon što smo proučili recept i pogledali nekoliko snimčica koje prikazuju kako to izgleda u praksi, sve smo više u uvjerenju da je vrijedi isprobati. 

image
Shutterstock

Zamijenite li kruh, somune i klasične tortilje ovakvim wrapom - koji lako možete ispeći i u obliku tortilje ako vam je tako draže - osigurat ćete dobru dozu proteina i dobiti rješenje za gore spomenut problem jer u ovaj lijepo savitljiv wrap možete zamotati sve što vam je drago jesti u sendviču ili tortilju.

Proteinski wrap

Sastojci:

250 g svježeg sira
jaje
1/8 žličice soli 
malo suhog začinskog bilja po izboru (može i bez toga)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzija.

Sir, jaje i začine ubacite u blender pa ih blendajte dok smjesa ne postane jednolična (ovo možete obaviti i mikserom).

Manji lim za pečenje obložite papirom za pečenje i poškropite uljem te ga razmažite. Preko toga izlijte smjesu od sira i rasporedite je u što tanji sloj (a da kroz njega ne vidite papir).

Pecite 30-40 minuta, odnosno dok vrh ne postane zlatnosmeđ i mekan na dodir. Važno je da je dovoljno čvrst da ga možete odlijepiti s papira za pečenje. 

Kad ste uklonili papir, pustite wrap da se hladi pet minuta pa ga nadjenite po želji i zarolajte ili preklopite kako vam se sviđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 06:38