Ako ste ljubitelj kroasana, sigurno ih tu i tamo kupite malo previše. Oči su često gladnije od želuca. Kad vam idući put preostane kroasan od jučer, sjetite se ove ideje. Nas je oduševila jer je jednostavna i zapravo još nikad nismo vidjeli tako dobru caku za učiniti kroasane još boljima. Čak i one jučerašnje. Slijedi recept, a u nastavku je video - mogli bi vas natjerati da počnete namjerno kupovati previše ovog slasnnog peciva...
Prženice od kroasana
Sastojci:
4 kroasana, po mogućnosti stara jedan dan
4 jaja
240 ml mlijeka (bilo koje vrste)
1 žlica šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
malo maslaca
šećer u prahu
Priprema:
Prerežite kroasane uzduž.
Pomiješajte jaja s mlijekom, šećerom, aromom vanilije i solju. Svaku polovicu kroasana umočite u smjesu s jajima, ocijedite pa pecite na tavi od neprijanjajućeg materijala u koju ste dodali malo maslaca. Pržite po tri do četiri minute sa svake strane pa pospite šećerom u prahu i poslužite.