StoryEditorOCM
Slanopravi specijalitet

Za najukusniji božićni doručak ispecite finu talijansku tortu Angelicu! Topi se u ustima od mekoće, a tek nadjev...

Piše Spiza SD
24. prosinca 2023. - 18:40

Želite li nešto zaista posebno za božićni doručak, potrudite se pripremiti kolač koji nosi naziv torta Angelica.  Zahvaljujući mekanom, mirisnom tijestu i nadjevu sa suhim voćem, kandiranim koricama naranče i komadićima čokolade savršen je zimski desert koji je osobito omiljen u dane blagdana.

Osmišljen je u Bolonji, točnije u pekari Sorelle Simili, čiji su posjetitelji bili toliko oduševljeni ovom vrstom peciva da je uskoro postala popularna u cijelom gradu, a zatim i u cijeloj zemlji.

Da biste napravili tortu Angelica, trebat će vam malo vremena i strpljenja,ali svaka će se sekunda truda itekako isplatiti.

Torta Angelica

Sastojci:

Za kvasac:

135 g glatkog brašna
1 kockica kvasca ili 5 g suhog kvasca
1 dl mlijeka (ili vode zagrijane na 75°)
1 žličica šećera

Tijesto:

20 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. siječanj 2025 23:58