Želite li nešto zaista posebno za božićni doručak, potrudite se pripremiti kolač koji nosi naziv torta Angelica. Zahvaljujući mekanom, mirisnom tijestu i nadjevu sa suhim voćem, kandiranim koricama naranče i komadićima čokolade savršen je zimski desert koji je osobito omiljen u dane blagdana.
Osmišljen je u Bolonji, točnije u pekari Sorelle Simili, čiji su posjetitelji bili toliko oduševljeni ovom vrstom peciva da je uskoro postala popularna u cijelom gradu, a zatim i u cijeloj zemlji.
Da biste napravili tortu Angelica, trebat će vam malo vremena i strpljenja,ali svaka će se sekunda truda itekako isplatiti.
Torta Angelica
Sastojci:
Za kvasac:
135 g glatkog brašna
1 kockica kvasca ili 5 g suhog kvasca
1 dl mlijeka (ili vode zagrijane na 75°)
1 žličica šećera
Tijesto:
20 ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....