StoryEditorOCM
Slanosočno i moćno

Želite li šnicele koji se tope u ustima od mekoće, isprobajte ovaj recept. Priprema je jednostavna, ne trebate miješati

Piše T.S.M.
31. siječnja 2024. - 08:10
smothered beef steak cooked in tomato sauce with vegetables close-up on the table. Horizontal/Shutterstock

Šniceli. Neki ih obožavaju i maštaju o njima, drugi ih ne mogu smisliti. Uvijek su im nekako suhi, nekako žilavi, nekako bezvezni. I to je sve u redu dok se ne dogodi da obožavatelj i mrzitelj šnicela počnu živjeti zajedno. Kako ih pomiriti?

Boljim receptom za šnicele. Imamo upravo takav. Zahvaljujući ovoj zgodnoj metodi meso će se topiti u ustima od mekoće i bit će sočno i ukusno, a tajna uspjeha ovog recepta je u dva detalja. Prvi: šniceli se peku u pećnici, umjesto na tavi. Drugi: peku se uz dodatak umaka od rajčice.

Rajčica će zahvaljujući svojoj kiselini omrkšati meso, dati mu dodatnu dozu okusa i sačuvati ga od isušivanja. Jednostavno i učinkovito. Isprobajte!

Šniceli s umakom od rajčice

Sastojci:

4 komada junećeg ramsteka ili neke druge vrste junećih odrezaka
250 ml pirea od rajčice 
3 češnja češnjaka
3 žlice ulja
malo peršina
brašno
sol, papar

Priprema:

Šnicele istucite, posolite i uvaljajte u brašno.

Nasjeckajte češnjak i peršin.

Pirjajte pire od rajčice na malo ulja 10-ak minuta, po potrebi dodajte malo šećera te posolite. 

U posudu za pečenje s poklopcem stavite umak od rajčice, na njih posložite šnicele te ih pospite češnjakom i peršinom. Dolijte vode koliko je potrebno da meso bude prekriveno.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat i pol. Provjerite negdje na pola pečenja ima li dovoljno tekućine pa po potrebi dolijte malo vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 08:08