Šniceli. Neki ih obožavaju i maštaju o njima, drugi ih ne mogu smisliti. Uvijek su im nekako suhi, nekako žilavi, nekako bezvezni. I to je sve u redu dok se ne dogodi da obožavatelj i mrzitelj šnicela počnu živjeti zajedno. Kako ih pomiriti?
Boljim receptom za šnicele. Imamo upravo takav. Zahvaljujući ovoj zgodnoj metodi meso će se topiti u ustima od mekoće i bit će sočno i ukusno, a tajna uspjeha ovog recepta je u dva detalja. Prvi: šniceli se peku u pećnici, umjesto na tavi. Drugi: peku se uz dodatak umaka od rajčice.
Rajčica će zahvaljujući svojoj kiselini omrkšati meso, dati mu dodatnu dozu okusa i sačuvati ga od isušivanja. Jednostavno i učinkovito. Isprobajte!
Šniceli s umakom od rajčice
Sastojci:
4 komada junećeg ramsteka ili neke druge vrste junećih odrezaka
250 ml pirea od rajčice
3 češnja češnjaka
3 žlice ulja
malo peršina
brašno
sol, papar
Priprema:
Šnicele istucite, posolite i uvaljajte u brašno.
Nasjeckajte češnjak i peršin.
Pirjajte pire od rajčice na malo ulja 10-ak minuta, po potrebi dodajte malo šećera te posolite.
U posudu za pečenje s poklopcem stavite umak od rajčice, na njih posložite šnicele te ih pospite češnjakom i peršinom. Dolijte vode koliko je potrebno da meso bude prekriveno.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat i pol. Provjerite negdje na pola pečenja ima li dovoljno tekućine pa po potrebi dolijte malo vode.