Svi su se nešto bacili na pripremu proljetnih slastica s jagodama i drugim sezonskim voćem, ali nama još nije dosta čokoladnih kolača. Ako razmišljate kao i mi, ali biste ipak voljeli malo osvježiti repertoar, svidjet će vam se recept za kolač koji donosimo u nastavku.
Je li vam ikad palo napamet pomiješati tortu od sira sa sočnim čokoladnim brownie kolačima? Nekome je, a nama se čini da mu je ideja jako dobra. Princip je sličan kao kod izrade nekoć jako popularnog mramornog kolača: treba napraviti dva sloja, svijetli i tamni, a zatim ih je potrebno izliti u kalup i malo ih pomiješati, tek toliko da nastane zanimljiva igra tamne i svijetle boje.
Ono što nam se jako sviđa kod recepta koji slijedi je to što se koristi sasvim malo brašna, samo 65 grama, a to znači da ga se bez većih problema može potpuno izbaciti s liste sastojaka - zamijenite ga gustinom ili mljevenoim bademima ako vam ne smeta malo grublja tekstura.
Cheesecake-brownie
Sastojci:
Brownie sloj
135 g tamne čokolade
135 g šećera
120 g maslaca
65 g smeđeg šećera
65 g brašna
10 g kakaa
2 jaja
Cheesecake sloj:
225 g krem sira
60 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer ili par kapi arome vanilije
Priprema:
Na pari otopite maslac i čokoladu. Dodajte im prosijani kakao i promijepajte da se dobro sjedini. Odvojeno miksajte jaja i obje vrste šećera dok smjesa ne posvijetli i poveća volumen. Pomiješajte sa smjesom čokolade i maslaca i dodajte ostale sastojke pa prebacite u lim za pečenje duljine stranica oko 20-25 cm obložen papirom za pečenje.
Za cheesecake sloj pomiješajte sve sastojke mikserom pa smjesu izlijte u kalup te pomoću štapića napravite šare.
Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.