StoryEditorOCM
Slatkogotovo za čas

Kremasta čokoladna slastica od samo dva sastojka: radi se bez mlijeka, šećera i brašna, nećete vjerovati što treba dodati

Piše T. S. M.
18. rujna 2024. - 09:55

Zamislite čokoladnu slasticu bez glutena, laktoze, jaja i dodanog šećera... Hm, zamislili ste nešto poprilično neprivlačno, zar ne? Ili ste možda pomislili da biste za napraviti takvu slasticu satima morali čekati da se nešto natopi, samelje, izmiješa, ispeče... Ništa od toga!

image
Shutterstock

Ova se kremasta čokoladna fantazija radi od samo dva sastojka, a kako ćete se uvjeriti u priloženom videu, pjenasta je nježna poput parfe kreme. Nama je pravo iznenađenje koji je drugi sastojak (jer prvi je, naravno, očit). Kruške! Tko bi rekao...

image
Shutterstock

Sve što trebate napraviti je skuhati kruške, otopiti čokoladu te ih pomiješati u blenderu.  Da ne duljimo, evo vam recept, a u nastavku i video. 

Fondant od čokolade

Sastojci:

500 g krušaka
220 g tamne čokolade sa 70% kakaa

Priprema:

Kruške operite, ogulite i narežite na kockice pa ih stavite kuhati. Kuhajte ih dok ne omekšaju, a u međuvremenu otopite čokoladu.

Kruške i rastopljenu čokoladu stavite u blender pa ih usitnite u jednoličnu masu. Prebacite je u dekorativni duguljasti silikonski kalup ili ono što vam je pri ruci (ako kalup nije silikonski, obložite ga papirom za pečenje kako biste slasticu mogli izvaditi nakon što se stisne).

Ostavite fondant u hladnjaku najmanje 4 sata, a kad se stegne izvadite ga iz kalupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 15:23