Možda smo vam malo dosadili s receptima za sitne suhe kolačiće, ali ne možemo odoljeti vašim predivnim receptima kojima ste napunili društvene mreže. Vrlo zanimljiv recept za slatki blagdanski klasik pronašli smo kod Mile Kovačević koju pratimo na Instagramu.
Mila svoje vanilin roščiće, popularno vanilice, umjesto s orasima radi s kombinacijom lješnjaka i maka. Teško nam je zamisliti bolju zamjenu za orahe i jedva čekamo isprobati Milin recept, a isto savjetujemo i vama.
Još ih na kraju, kao Mila, djelomično umočite u rastopljenu čokoladu i dobit ćete blagdanski slatkiš o kojem će se još dugo pričati.
Vanilice mak-lješnjak
Sastojci:
250 g glatkog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
80 g lješnjaka
20 g maka
Priprema:
Sameljite lješnjake pa im dodajte ostale sastojke. Zamijesite prhko tijesto i ostavite ga barem pola sata u hladnjaku. Nakon što se tijesto ohladilo, odvajajte komadiće i oblikujte ih u oblik potkove.
Kifliće pecite 10 minuta na 180° Celzija, a ohlađenima vrhove umočite u otopljenu čokoladu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....