Naši susjedi imaju divnu izreku koja, po meni, savršeno komprimira sve blagodati dobre juhe: "Čorbica je majka", vele.
Doista, tanjur dobre, tople juhe bolesnoga i zdravoga okrijepi, razgali, pothlađenoga ugrije, vrati boju u obraze. Žalosnoga utješi...
Juha je najbrži način za utažavanje gladi bez opasnosti od prejedanja, nevolja uslijed nedovoljne prožvakanosti, izvrsna je podloga za nastavak konzumacije drugih obroka - ili pak samodostatna opcija.
U ovim neprirodno toplim, vlažnim jesenskim danima kad bujaju virusi, evo jednog prijedloga za "majčinski brižnu", zapravo vrlo ljekovitu juhu koju je lako napraviti kod kuće, i to od sastojaka koje svi imamo u kuhinjskom ormariću i frižideru. Nekoliko "tajnih" aduta učinit će je upravo spasonosnom za organizam u prvoj fazi prehlade ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....