StoryEditorOCM
Spiza plusVerdura

Ove vrste povrća sad su najzdravije i najukusnije, spasit će vas nakon blagdana: evo kako ih pripremiti, puno je načina

Piše Tea Sumić Miletić
1. siječnja 2025. - 16:19

Nakon pretjerivanja u pečenjima, sarmama, francuskoj i sličnoj teškoj hrani, dobro se malo resetirati dajući prednost povrću. Nažalost, mnogi po pitanju povrća nemaju dovoljno mašte, ali ni pravih informacija pa kad ih se uputi "Jedi malo više verdure" zamišljaju scenarij iz gurmanskih noćnih mora: teće i teće lešo blitve ili špinjače. Pih, ne mora to uopće biti tako.

Zimi ne rastu samo blitva i špinat, još je puno toga lijepog, dobrog i zdravog u stađunu. Sastavili smo vam stoga pravi mali popis vrsta povrća koje su sad najukusnije i najzdravije, a dodali smo mu i najveće blagodati koje možete imati od njihove konzumacije te ideje za različite načine pripreme.

Kuhat ćete, peći, dinstati i praviti salate i pritom guštati, a kad tek vidite kako će vam to sve skupa ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. siječanj 2025 11:01