StoryEditorOCM
Zdravljetoksini u kuhinji 1

Koliko je opasno posuđe koje koristimo? Porculan i keramika mogu sadržavati otrove, ni staklo nije uvijek sigurno

Piše Olgica Grizelj-Ivić
20. siječnja 2024. - 13:51

Već odavno se zna da neko posuđe prilikom zagrijavanja otpušta kemikalije koje mogu biti opasne za zdravlje. Znamo i da određene vrste plastike ne smijemo koristiti više puta, jer i one otpuštaju "kemiju" koju ne bismo smjeli konzumirati. Osim lonaca i plastičnih posuda, otrovi se pojavljuju i tamo gdje ne bismo pomislili.

Zapravo ni ne želimo pomisliti da je bakin stari porculan, onaj koji smo naslijedili s koljena na koljeno i koji vadimo samo za posebno svečane obiteljske prilike, može biti izvor nečega što šteti zdravlju. Od bake smo možda naslijedili i keramički servis koji je tako fin i tanak, s "engleskim" pastoralnim šarama, i stavljamo ga na stol u trenucima kad je radost okupljanja na prvom mjestu i kad su emocije jače od straha od mogućeg trovanja.

Ali stvari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 00:35