StoryEditorOCM
ZdravljeSTUDIJA

Konzumacija industrijski prerađene hrane povezana s rizikom od razvoja raka; Ipak nije svaka prerađena hrana loša

Piše HINA
1. veljače 2023. - 11:19

Odavno se zna da su industrijski prerađeni proizvodi poput sladoleda, šunke, grickalica i kruha manje zdravi od svega što možete napraviti u vlastitoj kuhinji, a znanstvenici sada misle da bi kemikalije, bojila, zaslađivači i konzervansi u njima mogli povećati rizik od raka, piše njemačka novinska agencija dpa.


Studija koju su financirali Cancer Research UK i Svjetski fond za istraživanje raka sugerira da bi mogla postojati poveznica između industrijski prerađene hrane i povećanja rizika od raznih vrsta raka.
Tim s Imperial College London, koji je vodio studiju, ocijenio je da se veza ne može dokazati jer se temelji na promatranjima, odnosno tome da su se ljudi prisjećali što su jeli. Međutim, rekli su da ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je istraživanje provedeno, jedu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 09:42