StoryEditorOCM
ZdravljePRIHVATITI VITILIGO

‘Liječnik mi je rekao da se ne brinem i da sam mlada, zgodna i svijetle puti, tako da se ništa ne vidi!‘: Lucia Ana Tomić otvoreno o bolesti zbog koje godinama nije obukla bikini

Piše Suzana Ciboci/živim.hr
14. lipnja 2021. - 16:16
Ana Lucia Tomić: I razgovor i riječ utjehe pomognu i smatram da se to ne bi smjelo zanemariti u liječenjuIvana Nobilo/Cropix

Bijela mrlja na laktu uočena jednog ljeta nije bila vrijedna brige, tek misao da je valjda negdje oderala lakat na moru, no iduće ljeto male fleke pojavile su se i na zapešćima i gležnjevima. Za tada dvadesetogodišnju studenticu to je bio smak svijeta.

- Mislila sam da više nikad neću moći nositi ništa da se vidi i centimetar kože i da će me zadirkivati da sam flekava. Tada sam prvi put otišla dermatologu i dijagnoza je bila vitiligo. Nisam ništa znala o tome, ali ni struka tada nije baš bila upoznata s tom bolesti.

Nekako je prevladavao stav da nema lijeka i da se ne zna puno o toj bolesti, ali da imam sreću što mi ništa ne smeta kao kod drugih kožnih bolesti - ispričala je za živim.hr Lucia Ana Tomić (42) iz Zagreba, prisjećajući se svojih studentskih dana.

Danas ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:03