Redovita konzumacija jabučnog octa može imati vrlo pozitivan učinak na zdravlje i težinu. Međutim, često se događa da je konzumacija octa potpuno pogrešna i može nanijeti više štete i koristi. Zato je dobro znati neke od najčešćih pogrešaka kako biste ih sami mogli izbjeći...
1. Konzumiranje nerazrijeđenog octa
Prije konzumacije jabučni ocat morate obavezno razrijediti vodom. U protivnom nerazrijeđena kiselina može oštetiti grlo, jednjak ili želudac. Istodobno, nećete imati problema s prejakim ukusom, što inače može odvratiti mnoge od redovitog konzumiranja jabučnog octa. Osim toga, nerazrijeđeni ocat može biti vrlo problematičan za zube ili zubnu caklinu što je dodatni razlog zašto se uzimanje jabučnog octa "na žlicu" nikakako ne preporučuje.
2. Ne koris...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....