U čemu je tajna Novaka Đokovića? On sam kaže - u hrani. Naravno, nije hrana sve, ali pomno planirana dijeta je pomogla da se vine u sportske visine.
Patio je od brojnih alergija i drugih zdravstvenih poremećaja koji su ga usporavali u njegovom sportskom uspjehu.
- Otkrili su mi intoleranciju na gluten 2010. Prije toga nisam ni znao što je gluten. Također, uklonio sam sve mliječne proizvode iz hrane, kao i rafinirani šećer. To mi je pomoglo da postanem bolji sportaš, ali i da budem zdraviji, te se oporavljam brže. Meni je djelovalo, ali ne kažem da je to način prehrane za svakoga - rekao je Đoković, a prenosi magazin 'Vice'.
Valja napomenuti da intolerancija na gluten nije isto što i celijakija. Naime, celijakija je kronična bolest koja nastaje kod genetski predisponirani...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....