Jaja su izvor kolesterola, ali istovremeno sadrže i vrlo hranjive tvari. Postoje kontradiktorni dokazi je li konzumacija jaja štetna ili zdrava za srce. Primjerice, studija objavljena 2018. u časopisu Heart u kojoj je sudjelovalo oko pola milijuna odraslih u Kini, otkrila je da osobe koje na dnevnoj bazi konzumiraju jedno jaje, imaju značajno niži rizik od srčanih bolesti i infarkta od osoba koje jedu jaja puno rjeđe, prenosi N1.
Kako bi bolje shvatili procese koji utječu na zdravlje, autori nove studije istražili su kako konzumacija jaja utječe na markere kardiovaskularnih bolesti u krvi.
Profesor sa Sveučilišta Peking Lang Pan s timom je odabrao 4.778 sudionika u istraživanju od kojih je 3,401 imao neku kardiovaskularnu bolest, a 1,377 osoba nije. Mjerili su metabolite u plazm...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....