StoryEditorOCM
Zdravljesve blagodati

Ova namirnica garantira više akcije u krevetu i još intenzivnije vrhunce, tepaju joj da je ‘kraljica‘, kao hrana i lijek

Piše MOZAIK SD
15. travnja 2024. - 21:54

Poboljšanje seksualnog života i intimnog odnosa s partnerom moguće je uz odabir određenih namirnica.

Poznato je da neki prehrambeni proizvodi potiču želju za seksom, a među njima se nalazi i cikla.

Koje su blagodati cikle?

Obogaćena antioksidansima i vitaminima, cikla sadrži i značajan udio dijetalnih nitrata, čineći je korisnim saveznikom za unaprjeđenje seksualnog života. Nitrati iz soka od cikle mogu pridonijeti regulaciji krvnog tlaka, što može koristiti i osobama s optimalnim krvnim tlakom i onima koji pate od hipertenzije.

Ti isti mehanizmi doprinose poboljšanju protoka krvi i izdržljivosti tijekom seksualnog čina, a samim time pridonose i općem zdravlju srca.

image
/Shutterstock

Cikla se uistinu može nazivati ‘kraljicom‘. Kao hrana i lijek, cikla se koristi više od dvije tisuće godina, a njenim dobrobitima nema kraja.

Opravdano se smatra da je cikla jedna od najkorisnijih i najljekovitijih namirnica, s obzirom na to da je izuzetno bogata bjelančevinama, ugljikohidratima i mastima, a u sebi sadrži i skoro sve minerale: kalij, kalcij, natrij, magnezij, betanin, fosfor, željezo, bakar, mangan, brom, sumpor, jod… i vitamin B1, vitamin B2, vitamin BI2, vitamin C i vitamin P.

Za dodatni užitak u intimnim trenucima, razveselite se tamnom čokoladom, bogatom flavonoidima - antioksidansima koji pridonose poboljšanoj cirkulaciji.

Ovim se potiče povećani protok krvi i u genitalnom području, što može rezultirati i intenzivnijim orgazmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:30