StoryEditorOCM
ZdravljeŠTO MASNIJA TO BOLJA

Zdravstvene blagodati ribe su brojne, štiti nas od svih udara, ali što je sa živom i toksičnim tvarima? Evo preciznog odgovora

30. listopada 2019. - 11:27

Liječnici kažu da redovito konzumiranje ribe može smanjiti rizik od srčanog udara, moždanog udara i poremećaja metabolizma lipida - štetnog nakupljanja masti i tvari sličnih mastima u organizmu, a istodobno blagotvorno djeluje na razinu kolesterola.

Korisne masti iz ribljeg ulja imaju višestruke prehrambene prednosti zbog kojih se u prehranu isplati uključiti nešto lososa ili haringe, smatraju članovi Njemačke udruge za prehranu (DGE) koji tjedno preporučuju konzumaciju jedne do dviju porcija ribe. 

Konzumacija ribe pridonosi zdravlju srca zahvaljujući dvjema omega-3 masnim kiselinama iz ribljeg ulja: dokozaheksaenskoj kiselini (DHA) i eikosapentaenskoj kiselini (EPA). Ove polinezasićene masti pronalazimo uglavnom u ribi s masnim tkivom.

 Ribe s niskim udjelom masti su baka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 15:25