stdClass Object ( [id] => 585236 [title] => 'Jeff je glup ako želi vjenčanje': secira se strastvena veza najimućnijeg čovjeka na svijetu, koji je pao zbog lascivnih poruka; Bivša će postati sto puta bogatija od kraljice Elizabete [alias] => 39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na dodjeli Oscara, 24. veljače, Jeff Bezos i Lauren Sanchez pojavit će se zajedno, tvrdi izvor dobro upućen u njihovu vezu. Bili su i na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, ali tada romansa šefa Amazona, najbogatijeg čovjeka na svijetu, i bivše televizijske voditeljice i novinarke, glumice, producentice, pilotkinje helikoptera i poduzetnice, još nije bila poznata javnosti.

- Jeff je stvarno glup ako razmišlja o vjenčanju s njom. Već je pokazao da je glup jer se zbog nje odriče polovice svog bogatstva.

To je mišljenje neimenovanoga bivšeg prijatelja Lauren Sanchez, koji upozorava Bezosa da bi trebao biti oprezan kad je u pitanju njegova ljubavnica koja je navodno bila zaručena s najmanje četvoricom muškaraca, uključujući pokojnog sportskog novinara Roryja Markasa i glumca Henryja Simmonsa, poznatog iz serije "Newyorški plavci".

Uz to se pokušala vratiti bivšem partneru, nekadašnjem igraču američkog nogometa Tonyju Gonzalezu, s kojim ima 17-godišnjeg sina, dok je bila zaručena s drugim. Bila je u vezi s bivšom zvijezdom LA Lakersa Derekom Fisherom i zaručena s osvajačem Super Bowla Anthonyjem Millerom.

No, upućeni kažu kako su Jeff i Lauren "jako zaljubljeni" i njihova je veza vrlo čvrsta usprkos medijskom cirkusu oko razotkrivanja i raspada njihovih brakova.

No, ostaje činjenica da su Jeff i njegova supruga MacKenzie, s kojom je bio u braku dvadeset pet godina, informaciju o razvodu objavili samo nekoliko sati prije nego se prošlog tjedna u prodaji pojavio magazin National Enquirer s velikom pričom o Jeffovoj aferi s Lauren.

U toj priči detaljno su dokumentirana njihova intimna druženja u tajnosti i na egzotičnim odmorima, ekipa iz Enquirera pratila je Bezosa četiri mjeseca kroz pet američkih država, nazvavši to najvećom istragom u povijesti magazina, a fotoreporteri su uspijevali uhvatiti "ljubavne ptičice" koje su varale svoje bračne drugove. Bezos joj je slao seksi poruke zbog kojih se s njim sprdaju na društvenim mrežama, ali i eksplicitne selfije koji nisu za objavu u tisku.

Neki izvori tvrde kako su, premda je devet mjeseci duga romansa tek razotkrivena, njihovi bračni partneri ranije saznali za nju, jesenas je Lauren svom suprugu, hollywoodskom agentu Patricku Whitesellu, od kojeg se sada razvodi nakon trinaest godina braka, navodno rekla da je u vezi s Bezosom.

'Tip frajera koji mi treba'

Priča se i kako je Lauren prije nekoliko godina, kad su ona i Patrick, s kojim ima dvoje djece, upoznali Jeffa i MacKenzie Bezos na nekom društvenom događaju, rekla "to je tip frajera kakav mi treba". Čini se kako je potrajalo neko vrijeme, ali na koncu ga se ipak dočepala.

Hoće li i koliko afera i Bezosov razvod utjecati na Amazon, tvrtku u kojoj je on najveći dioničar sa 16 posto vlasništva, tek će se vidjeti. Naime, upućeni tvrde kako Jeff i MacKenzie nemaju predbračni ugovor, a zahtjev za razvodom braka podnesen je u američkoj saveznoj državi Washington, što podrazumijeva da se, ako prije toga nisu postigli neki dogovor, sva imovina stečena u braku dijeli popola.

Ako se to dogodi, Mackenzie će postati jedan od najvećih dioničara Amazona, a ukupno bogatstvo bračnog para Bezos, koje se procjenjuje na oko 137 milijardi dolara, dijeli se na jednake dijelove.

Naravno, postoji mogućnost da su dogovorili neku drugačiju podjelu koja će Jeffu omogućiti zadržavanje većinskog paketa dionica, mnogi vjeruju kako je bračni par Bezos, prije podnošenja zahtjeva za razvod, postigao prijateljski dogovor. No, nema sumnje kako MacKenzie Bezos zaslužuje svaki dolar koji će dobiti razvodom jer Amazon je dobrim dijelom i njezina kreacija. Upravo je ona svog supruga, kojeg je upoznala 1992. i nakon nekoliko mjeseci veze za njega se udala 1993. u dobi od 23 godine, nagovorila da napusti tadašnji posao i osnuje tvrtku, a bila je i jedan od prvih zaposlenika Amazona.

Bezos je rođen 1964. godine u Albuquerqueu u Novom Meksiku, a odrastao je u Houstonu u Teksasu. Diplomirao je elektronički inženjering i računarstvo na Princetonu, potom radio u više tvrtki na Wall Streetu od 1986. do početka 1994. godine. Poslije te godine osnovao je Amazon za koji je poslovni plan napisao tijekom putovanja automobilom od New Yorka do Seattlea.

Tvrtka je započela kao online knjižara, kasnije je proširila poslovanje na niz proizvoda i usluga, uključujući video i audio streaming.

Tvrtku je nazvao po rijeci Amazoni, dijelom i zbog toga jer ime počinje s prvim slovom abecede. Njegovi su roditelji bili užasnuti jer je odlučio napustiti siguran posao na Wall Streetu, ali su mu posudili oko 250.000 dolara za pokretanje tvrtke, ulog je to koji bi danas bio vrijedan oko 30 milijardi dolara. Poslovne interese Bezos je širio izvan početnog područja, 2000. godine je osnovao tvrtku Blue Origin za istraživanje svemira, 2015. godine je za 250 milijuna dolara u kešu kupio Washington Post...

U srpnju 2017. Bezos je postao najbogatija osoba na svijetu kad je njegovo bogatstvo dosegnulo nešto iznad 90 milijardi dolara. Prvi put je brojku od sto milijardi dolara prešao 24. studenoga 2017., a Forbes ga je najbogatijom osobom proglasio 6. ožujka 2018., kad je njegovo bogatstvo procijenjeno na 112 milijardi dolara.

Odstupanje s čelne pozicije

Nazvan je i najbogatijim čovjekom u modernoj povijesti, a njegovo bogatstvo u srpnju prošle godine dosegnulo je 150 milijardi dolara. U međuvremenu se ono malo smanjilo, ali i dalje je golemo. Prema kalkulacijama Business Insidera, za Bezosa je potrošiti 88.000 dolara isto što i prosječnom Amerikancu kad potroši jedan dolar.

Njegova uskoro bivša supruga MacKenzie je i nagrađivana spisateljica s dvije objavljene knjige, uz to poznata po humanitarnim aktivnostima, osnovala je organizaciju Bystander Revolution koja se bori protiv zlostavljanja, s mužem je pokrenula projekt Day One Fund koji pomaže obiteljima bez doma i financira neprofitne predškolske institucije u siromašnim zajednicama. Par ima četvero djece, tri sina i kćerku koju su usvojili iz Kine, njihova imena nisu dostupna javnosti, pretpostavlja se da su u dobi između 13 i 18 godina.

MacKenzie ima puno opcija za život nakon Jeffa, sigurno će nastaviti svoj spisateljski i humanitarni rad, navodno bi se mogla okušati i u politici. Što se Jeffa tiče, spominje se mogućnost da odstupi s pozicije čelnika Amazona jer će odbor direktora nesumnjivo morati procijeniti koliko je njegova aferom poljuljana reputacija rizična za kompaniju.

Buduća predsjednica SAD-a?

Stoga nije nevjerojatno da se fokusira na svoje druge interese, a spominje se čak i mogućnost da se kandidira na predsjedničkim izborima 2024. godine... Hoće li Lauren Sanchez biti prva dama?

Možda, ali MacKenzie Bezos će uskoro biti, ako dobije polovicu muževa bogatstva, najbogatija žena svijeta, s oko 69 milijardi dolara. Trenutačno tu titulu drži Francoise Bettencourt Meyers, nasljednica kozmetičke tvrtke L'Oreal, čije se bogatstvo procjenjuje na 45,7 milijardi dolara.

S polovicom Bezosova bogatstva, MacKenzie će se pridružiti bivšem suprugu među deset najbogatijih ljudi svijeta, upast će na peto mjesto iza Jeffa, Billa Gatesa, Warrena Buffetta i Bernarda Arnaulta. Ako su procjene o tome što će dobiti razvodom točne, MacKenzie će biti 26 puta bogatija od Oprah Winfrey i više od sto puta bogatija od kraljice Elizabethe II.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSTAT ĆE I ZA NOVU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-01-21 09:30:22 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-01-21 10:59:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-01-21 09:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5933 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/01\/21\/bezos00.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/21\/Nedjelja\/9636890.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/21\/2018-09-28T011858Z_583645957_RC1CB720BA20_RTRMADP_3_BLUE-ORIGIN-ULA.JPG","\/Archive\/Images\/2019\/01\/21\/2019-01-09T143720Z_56288901_RC1597133520_RTRMADP_3_PEOPLE-BEZOS-DIVORCE.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["bezos00","","2018-09-28T011858Z_583645957_RC1CB720BA20_RTRMADP_3_BLUE-ORIGIN-ULA.JPG","2019-01-09T143720Z_56288901_RC1597133520_RTRMADP_3_PEOPLE-BEZOS-DIVORCE.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"900x600"},{"size0":"1920x2956"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1224x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5712890 Threads: 77 Questions: 1021805389 Slow queries: 0 Opens: 182378 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.859 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9162817 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete-585236 [printLink] => /mozaik/zivot/39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete-585236?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 332410 [name] => Jeff Bezos [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jeff-bezos [link] => /tag/jeff-bezos ) [1] => stdClass Object ( [id] => 433311 [name] => lauren sanchez [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lauren-sanchez [link] => /tag/lauren-sanchez ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSTAT ĆE I ZA NOVU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Jeff je glup ako želi vjenčanje': secira se strastvena veza najimućnijeg čovjeka na svijetu, koji je pao zbog lascivnih poruka; Bivša će postati sto puta bogatija od kraljice Elizabete [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/21/bezos00.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => bezos00 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/21/bezos00.jpg [title] => bezos00 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/21/Nedjelja/9636890.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/21/2018-09-28T011858Z_583645957_RC1CB720BA20_RTRMADP_3_BLUE-ORIGIN-ULA.JPG [title] => 2018-09-28T011858Z_583645957_RC1CB720BA20_RTRMADP_3_BLUE-ORIGIN-ULA.JPG ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/21/2019-01-09T143720Z_56288901_RC1597133520_RTRMADP_3_PEOPLE-BEZOS-DIVORCE.JPG [title] => 2019-01-09T143720Z_56288901_RC1597133520_RTRMADP_3_PEOPLE-BEZOS-DIVORCE.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na dodjeli Oscara, 24. veljače, Jeff Bezos i Lauren Sanchez pojavit će se zajedno, tvrdi izvor dobro upućen u njihovu vezu. Bili su i na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, ali tada romansa šefa Amazona, najbogatijeg čovjeka na svijetu, i bivše televizijske voditeljice i novinarke, glumice, producentice, pilotkinje helikoptera i poduzetnice, još nije bila poznata javnosti.

- Jeff je stvarno glup ako razmišlja o vjenčanju s njom. Već je pokazao da je glup jer se zbog nje odriče polovice svog bogatstva.

To je mišljenje neimenovanoga bivšeg prijatelja Lauren Sanchez, koji upozorava Bezosa da bi trebao biti oprezan kad je u pitanju njegova ljubavnica koja je navodno bila zaručena s najmanje četvoricom muškaraca, uključujući pokojnog sportskog novinara Roryja Markasa i glumca Henryja Simmonsa, poznatog iz serije "Newyorški plavci".

Uz to se pokušala vratiti bivšem partneru, nekadašnjem igraču američkog nogometa Tonyju Gonzalezu, s kojim ima 17-godišnjeg sina, dok je bila zaručena s drugim. Bila je u vezi s bivšom zvijezdom LA Lakersa Derekom Fisherom i zaručena s osvajačem Super Bowla Anthonyjem Millerom.

No, upućeni kažu kako su Jeff i Lauren "jako zaljubljeni" i njihova je veza vrlo čvrsta usprkos medijskom cirkusu oko razotkrivanja i raspada njihovih brakova.

No, ostaje činjenica da su Jeff i njegova supruga MacKenzie, s kojom je bio u braku dvadeset pet godina, informaciju o razvodu objavili samo nekoliko sati prije nego se prošlog tjedna u prodaji pojavio magazin National Enquirer s velikom pričom o Jeffovoj aferi s Lauren.

U toj priči detaljno su dokumentirana njihova intimna druženja u tajnosti i na egzotičnim odmorima, ekipa iz Enquirera pratila je Bezosa četiri mjeseca kroz pet američkih država, nazvavši to najvećom istragom u povijesti magazina, a fotoreporteri su uspijevali uhvatiti "ljubavne ptičice" koje su varale svoje bračne drugove. Bezos joj je slao seksi poruke zbog kojih se s njim sprdaju na društvenim mrežama, ali i eksplicitne selfije koji nisu za objavu u tisku.

Neki izvori tvrde kako su, premda je devet mjeseci duga romansa tek razotkrivena, njihovi bračni partneri ranije saznali za nju, jesenas je Lauren svom suprugu, hollywoodskom agentu Patricku Whitesellu, od kojeg se sada razvodi nakon trinaest godina braka, navodno rekla da je u vezi s Bezosom.

'Tip frajera koji mi treba'

Priča se i kako je Lauren prije nekoliko godina, kad su ona i Patrick, s kojim ima dvoje djece, upoznali Jeffa i MacKenzie Bezos na nekom društvenom događaju, rekla "to je tip frajera kakav mi treba". Čini se kako je potrajalo neko vrijeme, ali na koncu ga se ipak dočepala.

Hoće li i koliko afera i Bezosov razvod utjecati na Amazon, tvrtku u kojoj je on najveći dioničar sa 16 posto vlasništva, tek će se vidjeti. Naime, upućeni tvrde kako Jeff i MacKenzie nemaju predbračni ugovor, a zahtjev za razvodom braka podnesen je u američkoj saveznoj državi Washington, što podrazumijeva da se, ako prije toga nisu postigli neki dogovor, sva imovina stečena u braku dijeli popola.

Ako se to dogodi, Mackenzie će postati jedan od najvećih dioničara Amazona, a ukupno bogatstvo bračnog para Bezos, koje se procjenjuje na oko 137 milijardi dolara, dijeli se na jednake dijelove.

Naravno, postoji mogućnost da su dogovorili neku drugačiju podjelu koja će Jeffu omogućiti zadržavanje većinskog paketa dionica, mnogi vjeruju kako je bračni par Bezos, prije podnošenja zahtjeva za razvod, postigao prijateljski dogovor. No, nema sumnje kako MacKenzie Bezos zaslužuje svaki dolar koji će dobiti razvodom jer Amazon je dobrim dijelom i njezina kreacija. Upravo je ona svog supruga, kojeg je upoznala 1992. i nakon nekoliko mjeseci veze za njega se udala 1993. u dobi od 23 godine, nagovorila da napusti tadašnji posao i osnuje tvrtku, a bila je i jedan od prvih zaposlenika Amazona.

Bezos je rođen 1964. godine u Albuquerqueu u Novom Meksiku, a odrastao je u Houstonu u Teksasu. Diplomirao je elektronički inženjering i računarstvo na Princetonu, potom radio u više tvrtki na Wall Streetu od 1986. do početka 1994. godine. Poslije te godine osnovao je Amazon za koji je poslovni plan napisao tijekom putovanja automobilom od New Yorka do Seattlea.

Tvrtka je započela kao online knjižara, kasnije je proširila poslovanje na niz proizvoda i usluga, uključujući video i audio streaming.

Tvrtku je nazvao po rijeci Amazoni, dijelom i zbog toga jer ime počinje s prvim slovom abecede. Njegovi su roditelji bili užasnuti jer je odlučio napustiti siguran posao na Wall Streetu, ali su mu posudili oko 250.000 dolara za pokretanje tvrtke, ulog je to koji bi danas bio vrijedan oko 30 milijardi dolara. Poslovne interese Bezos je širio izvan početnog područja, 2000. godine je osnovao tvrtku Blue Origin za istraživanje svemira, 2015. godine je za 250 milijuna dolara u kešu kupio Washington Post...

U srpnju 2017. Bezos je postao najbogatija osoba na svijetu kad je njegovo bogatstvo dosegnulo nešto iznad 90 milijardi dolara. Prvi put je brojku od sto milijardi dolara prešao 24. studenoga 2017., a Forbes ga je najbogatijom osobom proglasio 6. ožujka 2018., kad je njegovo bogatstvo procijenjeno na 112 milijardi dolara.

Odstupanje s čelne pozicije

Nazvan je i najbogatijim čovjekom u modernoj povijesti, a njegovo bogatstvo u srpnju prošle godine dosegnulo je 150 milijardi dolara. U međuvremenu se ono malo smanjilo, ali i dalje je golemo. Prema kalkulacijama Business Insidera, za Bezosa je potrošiti 88.000 dolara isto što i prosječnom Amerikancu kad potroši jedan dolar.

Njegova uskoro bivša supruga MacKenzie je i nagrađivana spisateljica s dvije objavljene knjige, uz to poznata po humanitarnim aktivnostima, osnovala je organizaciju Bystander Revolution koja se bori protiv zlostavljanja, s mužem je pokrenula projekt Day One Fund koji pomaže obiteljima bez doma i financira neprofitne predškolske institucije u siromašnim zajednicama. Par ima četvero djece, tri sina i kćerku koju su usvojili iz Kine, njihova imena nisu dostupna javnosti, pretpostavlja se da su u dobi između 13 i 18 godina.

MacKenzie ima puno opcija za život nakon Jeffa, sigurno će nastaviti svoj spisateljski i humanitarni rad, navodno bi se mogla okušati i u politici. Što se Jeffa tiče, spominje se mogućnost da odstupi s pozicije čelnika Amazona jer će odbor direktora nesumnjivo morati procijeniti koliko je njegova aferom poljuljana reputacija rizična za kompaniju.

Buduća predsjednica SAD-a?

Stoga nije nevjerojatno da se fokusira na svoje druge interese, a spominje se čak i mogućnost da se kandidira na predsjedničkim izborima 2024. godine... Hoće li Lauren Sanchez biti prva dama?

Možda, ali MacKenzie Bezos će uskoro biti, ako dobije polovicu muževa bogatstva, najbogatija žena svijeta, s oko 69 milijardi dolara. Trenutačno tu titulu drži Francoise Bettencourt Meyers, nasljednica kozmetičke tvrtke L'Oreal, čije se bogatstvo procjenjuje na 45,7 milijardi dolara.

S polovicom Bezosova bogatstva, MacKenzie će se pridružiti bivšem suprugu među deset najbogatijih ljudi svijeta, upast će na peto mjesto iza Jeffa, Billa Gatesa, Warrena Buffetta i Bernarda Arnaulta. Ako su procjene o tome što će dobiti razvodom točne, MacKenzie će biti 26 puta bogatija od Oprah Winfrey i više od sto puta bogatija od kraljice Elizabethe II.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
bezos00 2018-09-28T011858Z_583645957_RC1CB720BA20_RTRMADP_3_BLUE-ORIGIN-ULA.JPG 2019-01-09T143720Z_56288901_RC1597133520_RTRMADP_3_PEOPLE-BEZOS-DIVORCE.JPG

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete-585236 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5ab891d8d0b6522d1520ecd5813dc35f7fa4e17b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BJeff+je+glup+ako+%C5%BEeli+vjen%C4%8Danje%26%23039%3B%3A+secira+se+strastvena+veza+najimu%C4%87nijeg+%C4%8Dovjeka+na+svijetu%2C+koji+je+pao+zbog+lascivnih+poruka%3B+Biv%C5%A1a+%C4%87e+postati+sto+puta+bogatija+od+kraljice+Elizabete&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2F39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete-585236 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2F39-jeff-je-glup-ako-zeli-vjencanje-39-secira-se-strastvena-veza-najimucnijeg-covjeka-na-svijetu-koji-je-pao-zbog-lascivnih-poruka-bivsa-ce-postati-sto-puta-bogatija-od-kraljice-elizabete-585236 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSTAT ĆE I ZA NOVU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotOSTAT ĆE I ZA NOVU

'Jeff je glup ako želi vjenčanje': secira se strastvena veza najimućnijeg čovjeka na svijetu, koji je pao zbog lascivnih poruka; Bivša će postati sto puta bogatija od kraljice Elizabete

21. siječnja 2019. - 10:30

Na dodjeli Oscara, 24. veljače, Jeff Bezos i Lauren Sanchez pojavit će se zajedno, tvrdi izvor dobro upućen u njihovu vezu. Bili su i na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, ali tada romansa šefa Amazona, najbogatijeg čovjeka na svijetu, i bivše televizijske voditeljice i novinarke, glumice, producentice, pilotkinje helikoptera i poduzetnice, još nije bila poznata javnosti.

- Jeff je stvarno glup ako razmišlja o vjenčanju s njom. Već je pokazao da je glup jer se zbog nje odriče polovice svog bogatstva.

To je mišljenje neimenovanoga bivšeg prijatelja Lauren Sanchez, koji upozorava Bezosa da bi trebao biti oprezan kad je u pitanju njegova ljubavnica koja je navodno bila zaručena s najmanje četvoricom muškaraca, uključujući pokojnog sportskog novinara Roryja Markasa i glumca H...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:59