StoryEditorOCM
Živottea mamut, splićanka s američkog instituta za kulinarstvo, ZAPOČELA SURADNJU S VISOKOM GASTRONOMSKOM ŠKOLOM ‘OLIVA ALLEGRA’

Bivša balerina ‘zamisila’ slatko za Splitsko ljeto

Piše PSD.
18. srpnja 2009. - 00:25

Tea Mamut je slastice pripremala petnaestak sati u dva dana
/ Vladimir Dugandžić / CROPIX
Mlada profesionalna slastičarka Tea Mamut, kojoj je ostalo još sedam mjeseci do kraja četverogodišnjeg studija pri Kulinarskom institutu Amertije (CIA) u New Yorku, kao jedinoj Hrvatici na toj visokoškolskoj ustanovi, dogodila se i prva ozbiljna “gaža”; Tea je, naime, osmislila i priredila slastičarski catering za domjenak u Dioklecijanovim podrumima u povodu otvorenja Splitskog kulturnog ljeta.

Stvar je utoliko zanimljivija što je mlada slastičarka također “kulturnjakinja”, i to dugogodišnja. Prije no što se prihvatila slatkoga, plesala je balet čak dvanaest godina, a predstava “Labuđe jezero” bila je, znakovit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 19:51