StoryEditorOCM
Životzvala s recepcije

Djevojčica na ljetovanju prijavila roditelje za nasilje jer su joj uzeli mobitel, stigla i policija

Piše VIJESTI SD
3. rujna 2024. - 22:36

Četrnaestogodišnja djevojčica iz Poljske prijavila je da je roditelji maltretiraju, da su psihički nasilni prema njoj i da su joj uzeli telefon. Djevojčica je s roditeljima bila na odmoru u Sloveniji, a budući da joj je telefon oduzet, s recepcije hotela zvala je europski broj za hitne slučajeve 112. Zbog sumnje na obiteljsko nasilje, o svemu je obaviještena policija, pišu 24ur.

Policajci iz Breža razgovor su najprije obavili s djevojčicom, a zatim i s roditeljima. Prema informacijama, došlo je do rasprave jer djevojčica previše koristi mobitel pa su joj roditelji oduzeli telefon. Mladu Poljakinju to je toliko uznemirilo da je pozvala policiju.

Policajci su 14-godišnjakinji objasnili da je odgoj također jedna od uloga roditelja te da se u njezinom slučaju ne radi o kaznenom djelu ili prekršaju, priopćila je Policijska uprava Novo mesto.

Sve češće vrijeme provedeno na mobitelu ima štetan učinak na razvoj djece i mladih. Utječe na tjelesno i emocionalno zdravlje, socijalno blagostanje i kognitivni razvoj, a može dovesti i do socijalne izolacije te poremećaja u koncentraciji i spavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:28