StoryEditorOCM
Životkošarkaški mozart

Dražen Petrović hodao je s Doris Dragović, a njegova velika ljubav bila je još jedna pjevačica. Evo tko je glumi u filmu

Piše V. P.
23. listopada 2024. - 08:30

- U svakom djetetu i mladom čovjeku je Dražen, to je neopisivo. Zapravo, treba živjeti da čovjeka usrećiš i onda će te narod voljeti. Tako je Dražen živio privatno, a u sportu to je druga priča. Tu ga ne možete opisati, spavao je s loptom otkad se rodio -  rekla je sinoć našem novinaru Biserka Petrović.

Na rođendan njenog sina, u Šibeniku je prikazan biografski film o njegovom životu. Jedan od najboljih hrvatskih sportaša, poginuo je 7. lipnja 1993. na autocesti u blizini njemačkog grada Denkendorfa. Imao je 28 godina, a crvenim Golfom u kojem se vozio upravljala je tadašnja Draženova djevojka Klara Szalantzy.

Osim nje, Dražen je ljubio i dvije poznate pjevačice.

- Javnost to ne zna, ali Dražen i Doris su jedno kratko vrijeme bili u ljubavnoj vezi...‘, ispričala je Biserka svojedobno za Jutarnji list.

Navodno su se Doris Dragović i Dražen družili samo jedno ljeto.

image

Doris snimljena 2016. u šibenskom kazalištu

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Draženova veza koja je bila zanimljiva medijima bila je ona s pjevačicom Novih fosila Sanjom Doležal. Grupa je 80-ih bila vrlo popularna, a menadžer Zoran Škugor smatrao je da im treba još nešto što će ih zadržati na vrhu. Upoznao je Sanju  s Draženom, o kojem su tada maštale mnoge. Bio je to marketinški trik iz kojeg se neplanski rodila prava i iskrena ljubav.

- Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš – rekla je Sanja o ljubavi s Petrovićem.

Par se nije skrivao pa su viđeni u šetnji držeći se za ruke, a Zagrepčani su im prilazili i izražavali želje da se vjenčaju, imaju djecu i ostanu sretni zajedno. Sanji je jednom Draženovova obožavateljica izbušila gume na autu. Zbog razdvojenosti i čestih Draženovih putovanja zbog posla, kao i Sanjinih 200 koncerata godišnje, emocije su se počele gasiti pa se par rastao 1986. godine.

image

Sanju Doležal je jako pogodila Draženova pogibija: Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još uvijek mi je teško pomisliti da ga više nema...

Davor PongračićCropix

- Bio je stvarno poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još uvijek mi je teško pomisliti da ga više nema. Sjećam se našeg posljednjeg susreta na koncertu - rekla je Sanja Doležal nakon prerane košarkaševe smrti.

Nju u filmu o Draženu tumači Nikolina Petrov Vušković, mlada glumica, inače supruga glazbenika Roka Vuškovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 20:00