StoryEditorOCM
ŽivotIZVUKAO IH S DNA

Držala je prsten u škafetinu 33 godine, u muci je i njega odnijela na procjenu i doživjela šok! Bio je plaćen 10-ak eura

Piše L. Go.
2. lipnja 2024. - 17:50

Britanka Deborah Goddard nije mogla ni sanjati da prsten koji joj je majka kupila za bagatelu zapravo vrijedi pravo bogatstvo - čak 552.000 eura!

Deborah je, naime, prsten držala u kutiji 33 godine, ali ga je u očaju izvukla van nakon što joj je majka ostala bez novca.

Taj prsten Deborahina majka kupila je u vrijednosti od današnjih desetak eura, a na kraju se pokazalo da vrijedi preko pola milijuna eura!

Deborah Goddard inače radi kao socijalna radnica. Nadala se da taj prsten ipak nešto vrijedi, procjenjivala ga je na oko 750 funti, i u teškoj financijskoj krizi odnijela ga je zlataru na procjenu.

Uslijedio je šok: stručnjak je rekao da to nije staklo nego dragulj od 26,27 karata! Prodaja prstena na aukciji donijela joj je 470.000 funti (oko 552.233 eura), nakon odbitka troškova aukcije.

Prethodno se draguljar skoro onesvijestio. Rekao joj je: Znaš li što je ovo? Dijamant.

Kuća "Sotheby’s" je potvrdila procjenu.

- To je karma za loše stvari koje su se dogodile u našim životima i mojoj mami odšteta za sve pokradeno - kazala je presretna Deborah.

Danas u Londonu liječi svoju majku i žive bez financijskih briga zahvaljujući novcu od prodaje "slučajnog" dijamantnog prstena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:22