Kad se radi o čuvanju hrane u hladnjaku, većina se vodi principom kako pohranjivanje na niskim temperaturama "ne može naškoditi". Dapače. Dok na sobnoj temperaturi uvijek postoji rizik da se ukusna salata, tjestenina ili umak koji ste skuhali pokvare, s hladnjakom ste sigurni.
No što je sa sirovom hranom?
Ovdje pak mnogi pretjeruju. Prema pisanju portala HowStuffWorks, pet namirnica nema što tražiti u carstvu hladnoće mnogima omiljenog kućanskog aparata. Iako to mnogi čine.
1. Kruh
Iako čuvanje u hladnjaku uistinu može spriječiti stvaranje plijesni, temperatura i zrak u hladnjaku nikako ne pogoduju teksturi kruha. Ranije će se osušiti i postati teksture poput papira, nejestiv.
Kruh je najbolje čuvati u papirnatoj vrećici ili škartocu na sobnoj temperaturi ili pak u spremni...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....