StoryEditorOCM
Život‘što mi je činiti?‘

Hrvat podijelio problem iz svog braka, rasprava traje već danima: ‘Nisi imao hrabrosti. Ovo ti je sad bomba...‘

Piše MOZAIK SD
21. kolovoza 2024. - 12:37

Jedna je objava na Redditu potakla mnogobrojne članove zajednice r/askcroatia na iskazivanje svoga mišljenja:

"Žena i ja smo u braku deset godina i hodali smo prije toga još četiri. Dok smo hodali sve je bilo super, veza za poželjeti. Nakon što smo se oženili sve je otišlo ukrivo. Nakon godinu i nešto dana rekla mi je da me varala s bivšim dečkom, i da je sve to trajalo jedno dulje vrijeme. Ja sam bio fokusiran na posao i plaćanje kredita za stan u koji smo se tek uselili i istina nisam se toliko bavio s njom koliko sam mogao. Ona nije imala posao i ja sam bio "breadwinner".

Odlučio sam pretrpjet sve to i ona se odlučila promijenit. Radila je zaista mnogo po kući i trudila se oko mene. Nakon par godina dobili smo klinca i oboje smo dosta vezani za njega.

Još nekoliko godina poslije, počinju se ponavljati stvari s početka braka, kaže mi da joj nedostaje topline, pozornosti, ljubavi... Dosta smo se bavili oko klinca, a i sama činjenica oko afere s početka je dovela do toga da nismo bili toliko bliski kao dok smo hodali. Neke su mi pomisli oko nje bile odbojne. Svejedno, nije nam generalno bilo loše, išli smo na razna putovanja, događanja itd., a i mi međusobno smo si dosta pasali, od razgovora do svega ostalog. Bilo je nekih svađa oko stvari po kući i nije bilo sve savršeno, ali je funkcioniralo. Kada mi je ponovno rekla da se ne osjeća voljeno, sve me podsjetilo na aferu koja se desila prije dosta godina. Vrag mi nije dao mira i pogledao sam joj mobitel. Dopisivala se s nekim tipom, ali vidio sam samo poruku gdje kaže da joj je bilo ugodno pričati i da se ne želi više družiti. Rekla mi je da nije ničeg bilo, nego da je s njim mogla pričati, a sa mnom se nije osjećala tako. Ne znam kako je to moguće ako je uvijek imala priliku i često bih ju pitao kako joj prošao dan itd. Najgore od svega, kaže da ona ne želi biti takva osoba - da joj drugi imaju priliku uletjet i za sve krivi mene.

Pomiješane su mi emocije i ne znam što učiniti sada. Rastati se ili ne. Da nemamo klinca bilo bi lako. Oboje sad u kasnim 30-im možemo birati između pokušati izgladiti ili ostati sami. Reddit mišljenja?"

"Trebao si to prekinuti kad ti je prvi put rekla za varanje. Ali nisi imao hrabrosti - sad biraj između dvije opcije: 1) rastava i navlačenje po sudovima i centru za socijalnu skrb ili 2) oprostiti joj i ostati papak do kraja života", napisao je jedan korisnik u komentarima.

Drugi je dodao: 

"Ovo ti je bomba za koju je pitanje vremena kad će eksplodirati, prilika čini lopova, a tvoja partnerica je već prije ukrala. Ona kao da ti najavljuje da će se sra** kad tad opet dogoditi. Ako imate snage za to, moja vam je sugestija da si date ruku i pokušate biti prijatelji radi klinca, ali kao kvalitetno razveden par, koji je vidio da ne ide i priznao si to. Međutim, znam da nije lako, tako da... sretno."

image
Ilustracija/Shutterstock

"Ima parova koji su unatoč tome što od početka nije išlo, imali troje djece i na kraju se rastali u 60-ima. Definitivno si u boljoj situaciju nego oni, ali razmisli pogotovo ako želiš još djece," mišljenje je jednog člana Reddit zajednice.

"Odluku si trebao napraviti prije više od pola desetljeća," piše drugi.

"Kao dijete roditelja koji su se trebali razvesti dok sam bila mala, a nisu do moje 16., reći ću ti da je djetetu bolje s dva razdvojena sretna roditelja nego s dva nesretna zajedno. Djeca znaju i osjete. Sad jedino ako je faktor skrbništvo i slično ako misliš da se ne možete prijateljski i civilizirano dogovorit neovisno o sudu i bojiš se da će ti braniti da viđaš dijete," piše jedna žena.

"Žena ti je neiživljena i željna pažnje. Bježi koliko god teško bilo. Manipulira tobom. Vuk mijenja dlaku, ali ćud nikada. Samo luzeri daju drugu šansu," uvjerava jedan muškarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 22:59