StoryEditorOCM
ŽivotKRENITE U AKCIJU

Kućanske obveze ne pitaju koliko je stupnjeva, evo koliko ćete kalorija potrošiti tijekom vrućine za jednu ‘generalku‘

Piše D&D
15. srpnja 2024. - 09:01

Iako se po visokim temperaturama ne preporuča raditi pretjerano zahtjevne poslove, kućanske obveze ne pitaju koliko je stupnjeva. Ako i vi trebate ovih dana prionuti temeljitom čišćenju, stručnjaci sa Housekeep.com navode nekoliko savjeta kojih se treba pridržavati, piše Dom i Dizajn.

Ako je moguće, čistite u prvom dijelu dana, kad je hladnije. Svakako je u tom periodu važno oprati sve površine, jer ako su mokre, velik su mamac za komarce, insekte, bube i ostale štetočine po visokim temperaturama. Dakle, ako je sudoper pun prljavog posuđa, pobrinite se da vam to ljeti bude prva stavka za rješavanje.

image
Shutterstock

Pazite da ne ugrijavate kuću dodatno. Nekoliko je stvari koje tu možete poduzeti. Na primjer, ne otvarajte mašinu za pranje posuđa odmah čim završi s pranjem jer će vodena para povisiti temperaturu u kuhinji. Druga bitna stvar je držati vrata i prozore zatvorenima za vrijeme čišćenja iz istog razloga. Dovoljno ćete se ugrijati samom radnjom, nije potrebno to "začiniti" toplim zrakom izvana.

Zasjenite prozore dok je sunce visoko, a u sjeni stalno držite i sredstva za čišćenje. Ovo je posebno važno za sigurnost, jer neka sredstva koja su pakirana pod pritiskom mogla bi na visokim temperaturama čak i eksplodirati. Pazite zato da vam, primjerice, tekućina za prozore ne ostane na prozorskoj klupici duži period tijekom vrućeg dana.

image
Shutterstock

Obucite se lagano i prionite poslu. Odlična motivacija za čišćenje ovih dana može vam biiti činjenica da je ova radnja za mršavljenje i zatezanje jednako vrijedna kao i pravi fitness. Na stranici verywellfit.com izračunali su da čišćenje poda sagorijeva četiri kalorije u minuti. To znači da ćete u sat vremena "generalke" podova potrošiti 240 kalorija!

Kod njih možete naći i kalkulator za izračun potrošenih kalorija u svakoj radnji i popis mišića koji se aktiviraju prilikom pojedinih tipova čišćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 04:59