stdClass Object ( [id] => 1373115 [title] => Lijepa Dubrovčanka oduševljava, ono što ona odjene nećete vidjeti na nekom drugom: ‘Za dobar stil bježite od Instagrama‘ [alias] => lijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ona spada u skupinu sjajno odjevenih domaćih influencerica, ali teško da ćete na njoj vidjeti, recimo, trendi Hermes "šlape", Botteginu novu boršu ili remen s istaknutim logom modnog brenda Gucci.

Ne, Dubrovčanka Ana Carević spada u onu sortu modnih fanova koja godinama "brusi" vlastiti stil, lišen ne samo istaknute logomanije, već i svih ostalih pomodarskih komada koji s prvom sljedećom sezonom postanu višak u ormaru.

U moru lijepo odjevenih žena i djevojaka, Anu ćete primijetiti jer se izdvaja jedinstvenim vintage motom; a koji ističe njezinu ženstvenost, eleganciju, ali i dozu modne buntovnosti, na jedan poseban i vrlo šik način.

---

---

---

image

Pazi na to da joj se u ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu

Privatni Album
---

Premda ste jako mladi već godinama njegujete retro stil i to u doba kada smo bombardirani novim trendovima svako malo, pa je to i tim teže. A upravo zbog toga bilo je i teže zavoljeti takav stil – kako i kada je kod vas krenula ljubav prema toj vrsti odjeće?

– Sada ulazim u osmu godinu života u Zagrebu, a preseljenje je za mene bio veliki korak. Zagreb zaista nudi širinu u svakom pogledu, pa tako i u pogledu mode. Posjećivala sam vintage i second hand trgovine, što je za mene u tom trenutku bilo nešto novo, drugačije, pomalo intrigantno i uzbudljivo. Tako sam naišla na upečatljive modne komade, što je dodatno probudilo znatiželju i malo-pomalo moj ormar postao je spoj vintagea, second handa i danas hrvatskog dizajna.

Na tom putu stekla sam i puno prijateljstava, a najviše njih se dogodilo na buvljacima koji kriju nevjerojatnu energiju i opuštenost koju ne možete osjetiti u brzoj modi. Nakon nekog vremena, moja strast prema vintageu dovela me do toga da sam u Dubrovniku organizirala i prvi vintage buvljak koji je izazvao veliki interes. Slažem se da je danas u moru trendova kojima smo svakodnevno izloženi izazovno njegovati osobni stil i zbog toga sam zahvalna svaki put kada dobijem priliku javno pričati o tome. Ako moj primjer potakne i dvije osobe na modnu promjenu – sjajno.

Vjeruje u promjene

Osim zbog estetike, komplimente dobivate i na račun modne održivosti. Koliko vam je to važno?

– Održivost mi je vrlo važna. Zaista pazim na to da se u mom ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu. Dakle, impulzivna kupnja za mene je dio nekih prošlih vremena. Volim u svom ormaru, uz vintage i second hand, vidjeti komade s hrvatskim potpisom. Obično su to male serije i limitirani komadi koji su napravljeni s pažnjom i ljubavlju. Mislim da katkad zaboravljamo koliki utjecaj modna industrija ima na okoliš, a vjerujem da promjeni može pridonijeti svatko od nas. Svaki korak u tom pogledu je dobrodošao.

---

image

Ana smatra kako je ključno odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču

Privatni Album
---

Primjećujete li da se zbog ekološke održivosti mijenjaju trendovi ili generalno još uvijek kupujemo "tonu" (nepotrebne) odjeće? Koji je, po vama, najelegantniji put za iskorijeniti tu naviku?

– Vjerujem u promjenu, a promjene se događaju kada o nečemu razgovaramo, potičemo i približavamo samu srž problema. Neupitno je da mediji danas idu naruku brzoj modi, svakodnevno čitamo o novim trendovima, ponudama u brzoj modi, ali ne i o brendovima koji imaju najnesigurnije uvjete za rad, niti o onima koji provode lažni zeleni marketing. Na nama je da preuzmemo inicijativu i organiziramo svoj ormar i kupovne navike.

Najprije da se sjetimo što sve uopće imamo i vjerujem da se uz modne dodatke kombinacije daju podići na višu razinu, i samim time imate neku novu modnu priču. Kod kupnje je dobro napraviti plan u smislu na što sve mogu odjenuti ovaj komad koji kupujem. Na taj način vrlo brzo je jasno je li riječ o impulzivnoj kupnji, nekom trendu ili slično. Sve su to mali koraci koji nas dovode do većih i konkretnijih promjena.

Ističete simpatije prema domaćim dizajnerima. Tko su vam omiljeni i kakve komade najviše volite?

– Najviše volim košulje, sakoe, hlače s nekim zanimljivim dodacima, ali i torbe, šalove, ma volim sve! Ne bih izdvajala, sve te ljude poznajem i osobno i volim koncept prodaje kada niste još samo jedan kupac u nizu. U mom ormaru mogu se pronaći komadi Marije Kulušić, Mate Pirije, Zorana Mrvoša, Nicolasa Diamanea, y-gie, Calico Mooda, Lorene Gečević, Gea silk, Cles….

---

image

Uvijek svoja i posebna

Privatni Album
---

Na što vam kod odjeće i obuće nikada nije žao potrošiti novce?

– Ni ono za što sam sigurna da ću nositi često, da će nadopuniti moje već postojeće modne kombinacije.

Imate li neki posebno drag komad u ormaru kojeg se ni pod razno ne biste odrekli ili neki koji biste rado nabavili, ali ne uspijevate?

– Nedavno sam nakon dugo vremena pronašla dugi crni vintage kaput, bila sam strpljiva tri godine, toliko sam ga čekala i tražila. Zapravo je ovo možda najbolje objašnjenje vintagea, on zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam. Trenutno ne maštam ni o jednom modnom komadu ili dodatku, a jako sam sretna i s decentnim malim satom koji sam pronašla na Britancu.

Jezik za sebe

Koje su vaše omiljene šoping adrese?

– Volim posjetiti Mango Stickey Rice, s vremena na vrijeme Ulični ormar, second handove na koje naiđem šetajući, ali pratim i dosta Instagram profila koji kriju odlične komade. Primjerice @vintagemishka, @vintage_love_sibenik, @m.o.t.h._vintage, @deee_vintage… Osim toga, nedjeljom volim posjetiti Hrelić i Britanac.

Primjećujemo vas u odijelima, slip haljinama, bijelim košuljama... Što vas najviše inspirira u modi?

– Za savršeno zaokruženu modnu priču potreban je stav, energija, način hoda, moti. Sve to čini modu potpunom. Možemo na sebe staviti sto na oko zanimljivih i posebnih komada, ali bez prethodno navedenih faktora sve pada u vodu. Volim promatrati uličnu modu starijih Zagrepčana koji mi često izmame osmijeh na lice. Posebno jedna teta Ivanka.

Kojih se komada užasavate?

– Ne volim vidjeti tajice koje služe nečemu što nije trening ili sportska šetnja, tenisice s petom su po meni zatvorska kazna, ali povrh svega ne volim vidjeti stilske kombinacije koje su slijepo kopiranje trendova i nose se bez trunke osobnosti i energije.

Osim mode, koje vas još male-velike stvari u životu usrećuju?

– Najviše volim pobjeći u svoj Dubrovnik, šetati uz more, provoditi vrijeme sa svojim omiljenim ljudima i isključiti se iz svega.

Dubrovčanka ste sa zagrebačkom adresom. Kako biste, generalno, opisali modni stil jednih i drugih i ima li razlike?

– Danas nam je svima sve dostupno pomoću par klikova. Dubrovnik nema obilje modnih trgovina, a Dubrovkinje se stilski snalaze internetskim kupovinama i putovanjima. Ja bih rekla da nam kolektivno nedostaje odvažnosti i bijega od onoga što svakodnevno gledamo na Instagramu. Moda je predivna igra i modom komuniciramo iako često toga nismo svjesni. Katkad bježimo od činjenice da na osnovi modnih odabira procjenjujemo osobu, ali to je prvo što uočavamo na nekome koga ne poznajemo. Moda je jezik za sebe.

---

image
Privatni Album/
---

Diplomirana komunikologinja

Koji sve faktori utječu na dobar stil i u kojem od njih ste vi "najjači"?

– Mislim da sam sve faktore već navela. Dakle, ključno je odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču. Osim toga, svaku stilsku i modnu priču začiniti dobrom energijom i stavom, što će sve to podići na jednu višu razinu, koja sigurno neće ostati neprimijećena. A vama ostavljam da prosudite kako meni idu prethodno navedeni koraci (smijeh).

Tko su po vašem mišljenju najbolje odjevene Hrvatice?

– Jedina osoba koja mi je prošla kroz glavu je Ljupka Gojić Mikić. Volim njezine kombinacije, ali povrh svega energiju kojom zrači, kao i zarazan osmijeh.

Završili ste komunikologiju... Kakvu karijeru sebi priželjkujete?

– Trenutno radim i u struci i u modi. Recimo da je to nešto gdje bi me svi koji me poznaju smjestili. Ne znam koja iznenađenja život sa sobom nosi, možda za godinu dana budem u nečemu sasvim suprotnom od ovoga danas. Iskreno, ne planiram puno, prethodne životne situacije su me tome naučile. Živim dan po dan, a svaki dan se trudim maksimalno iskoristiti i u njemu uživati.

---

image
Privatni Album
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA SVOJ ĐIR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => IMA SVOJ ĐIR 2 0 7951 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-13 11:35:46 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Anita Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-17 20:14:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-17 20:14:31 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Lijepa Dubrovčanka oduševljava, ono što ona odjene nećete vidjeti na nekom drugom: 'Za dobar stil bježite od Instagrama' page_title=Lijepa Dubrovčanka oduševljava, ono što ona odjene nećete vidjeti na nekom drugom: 'Za dobar stil bježite od Instagrama' [metakey] => ana carević, influencerica, modni stil [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26781855.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766512.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766511.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766513.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766514.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766515.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766516.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766517.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766518.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766519.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766520.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/13\/26766521.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album\/","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Vintage zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam\u2018<\/p>","","","

Pazi na to da joj se u ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji \u0107e skupljati pra\u0161inu<\/p>","

Ana smatra kako je klju\u010dno odrediti smjer u kojemu se stil kre\u0107e i na osnovi toga dalje \u0161iriti modnu pri\u010du<\/p>","","","","","","

Uvijek svoja i posebna<\/p>","

\u017divi u Zagrebu, ali svom Dubrovniku se uvijek rado vra\u0107a<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","44:41","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26781855_1920.jpg":"1920x1080","k_26781855_1280.jpg":"1280x1280","k_26781855_1024.jpg":"1024x1024","k_26781855_640.jpg":"640x640","k_26781855_480.jpg":"480x480","k_26781855_340.jpg":"340x340","k_26781855_220.jpg":"220x220","o_26781855_1280.jpg":"1280x853","o_26781855_1024.jpg":"1024x682","o_26781855_640.jpg":"640x426","o_26781855_480.jpg":"480x320","o_26781855_340.jpg":"340x226","o_26781855_220.jpg":"220x146","h_26781855_1280.jpg":"1280x854","h_26781855_1024.jpg":"1024x683","h_26781855_640.jpg":"640x427","h_26781855_480.jpg":"480x320","h_26781855_340.jpg":"340x227","h_26781855_220.jpg":"220x147","pp_26781855_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781855_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781855_640.jpg":"640x814","pp_26781855_480.jpg":"480x611","pp_26781855_340.jpg":"340x432","pp_26781855_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1349","hd_26766512_1920.jpg":"1920x1080","k_26766512_1280.jpg":"1280x1280","k_26766512_1024.jpg":"1024x1024","k_26766512_640.jpg":"640x640","k_26766512_480.jpg":"480x480","k_26766512_340.jpg":"340x340","k_26766512_220.jpg":"220x220","o_26766512_1280.jpg":"1280x1598","o_26766512_1024.jpg":"1024x1279","o_26766512_640.jpg":"640x799","o_26766512_480.jpg":"480x599","o_26766512_340.jpg":"340x424","o_26766512_220.jpg":"220x274","h_26766512_1280.jpg":"1280x854","h_26766512_1024.jpg":"1024x683","h_26766512_640.jpg":"640x427","h_26766512_480.jpg":"480x320","h_26766512_340.jpg":"340x227","h_26766512_220.jpg":"220x147","pp_26766512_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766512_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766512_640.jpg":"640x814","pp_26766512_480.jpg":"480x611","pp_26766512_340.jpg":"340x432","pp_26766512_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766511_1920.jpg":"1920x1080","k_26766511_1280.jpg":"1280x1280","k_26766511_1024.jpg":"1024x1024","k_26766511_640.jpg":"640x640","k_26766511_480.jpg":"480x480","k_26766511_340.jpg":"340x340","k_26766511_220.jpg":"220x220","o_26766511_1280.jpg":"1280x1600","o_26766511_1024.jpg":"1024x1280","o_26766511_640.jpg":"640x800","o_26766511_480.jpg":"480x600","o_26766511_340.jpg":"340x425","o_26766511_220.jpg":"220x275","h_26766511_1280.jpg":"1280x854","h_26766511_1024.jpg":"1024x683","h_26766511_640.jpg":"640x427","h_26766511_480.jpg":"480x320","h_26766511_340.jpg":"340x227","h_26766511_220.jpg":"220x147","pp_26766511_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766511_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766511_640.jpg":"640x814","pp_26766511_480.jpg":"480x611","pp_26766511_340.jpg":"340x432","pp_26766511_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766513_1920.jpg":"1920x1080","k_26766513_1280.jpg":"1280x1280","k_26766513_1024.jpg":"1024x1024","k_26766513_640.jpg":"640x640","k_26766513_480.jpg":"480x480","k_26766513_340.jpg":"340x340","k_26766513_220.jpg":"220x220","o_26766513_1280.jpg":"1280x1600","o_26766513_1024.jpg":"1024x1280","o_26766513_640.jpg":"640x800","o_26766513_480.jpg":"480x600","o_26766513_340.jpg":"340x425","o_26766513_220.jpg":"220x275","h_26766513_1280.jpg":"1280x854","h_26766513_1024.jpg":"1024x683","h_26766513_640.jpg":"640x427","h_26766513_480.jpg":"480x320","h_26766513_340.jpg":"340x227","h_26766513_220.jpg":"220x147","pp_26766513_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766513_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766513_640.jpg":"640x814","pp_26766513_480.jpg":"480x611","pp_26766513_340.jpg":"340x432","pp_26766513_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766514_1920.jpg":"1920x1080","k_26766514_1280.jpg":"1280x1280","k_26766514_1024.jpg":"1024x1024","k_26766514_640.jpg":"640x640","k_26766514_480.jpg":"480x480","k_26766514_340.jpg":"340x340","k_26766514_220.jpg":"220x220","o_26766514_1280.jpg":"1280x1600","o_26766514_1024.jpg":"1024x1280","o_26766514_640.jpg":"640x800","o_26766514_480.jpg":"480x600","o_26766514_340.jpg":"340x425","o_26766514_220.jpg":"220x275","h_26766514_1280.jpg":"1280x854","h_26766514_1024.jpg":"1024x683","h_26766514_640.jpg":"640x427","h_26766514_480.jpg":"480x320","h_26766514_340.jpg":"340x227","h_26766514_220.jpg":"220x147","pp_26766514_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766514_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766514_640.jpg":"640x814","pp_26766514_480.jpg":"480x611","pp_26766514_340.jpg":"340x432","pp_26766514_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1080","hd_26766515_1920.jpg":"1920x1080","k_26766515_1280.jpg":"1280x1280","k_26766515_1024.jpg":"1024x1024","k_26766515_640.jpg":"640x640","k_26766515_480.jpg":"480x480","k_26766515_340.jpg":"340x340","k_26766515_220.jpg":"220x220","o_26766515_1280.jpg":"1280x1280","o_26766515_1024.jpg":"1024x1024","o_26766515_640.jpg":"640x640","o_26766515_480.jpg":"480x480","o_26766515_340.jpg":"340x340","o_26766515_220.jpg":"220x220","h_26766515_1280.jpg":"1280x854","h_26766515_1024.jpg":"1024x683","h_26766515_640.jpg":"640x427","h_26766515_480.jpg":"480x320","h_26766515_340.jpg":"340x227","h_26766515_220.jpg":"220x147","pp_26766515_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766515_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766515_640.jpg":"640x814","pp_26766515_480.jpg":"480x611","pp_26766515_340.jpg":"340x432","pp_26766515_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766516_1920.jpg":"1920x1080","k_26766516_1280.jpg":"1280x1280","k_26766516_1024.jpg":"1024x1024","k_26766516_640.jpg":"640x640","k_26766516_480.jpg":"480x480","k_26766516_340.jpg":"340x340","k_26766516_220.jpg":"220x220","o_26766516_1280.jpg":"1280x1600","o_26766516_1024.jpg":"1024x1280","o_26766516_640.jpg":"640x800","o_26766516_480.jpg":"480x600","o_26766516_340.jpg":"340x425","o_26766516_220.jpg":"220x275","h_26766516_1280.jpg":"1280x854","h_26766516_1024.jpg":"1024x683","h_26766516_640.jpg":"640x427","h_26766516_480.jpg":"480x320","h_26766516_340.jpg":"340x227","h_26766516_220.jpg":"220x147","pp_26766516_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766516_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766516_640.jpg":"640x814","pp_26766516_480.jpg":"480x611","pp_26766516_340.jpg":"340x432","pp_26766516_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766517_1920.jpg":"1920x1080","k_26766517_1280.jpg":"1280x1280","k_26766517_1024.jpg":"1024x1024","k_26766517_640.jpg":"640x640","k_26766517_480.jpg":"480x480","k_26766517_340.jpg":"340x340","k_26766517_220.jpg":"220x220","o_26766517_1280.jpg":"1280x1600","o_26766517_1024.jpg":"1024x1280","o_26766517_640.jpg":"640x800","o_26766517_480.jpg":"480x600","o_26766517_340.jpg":"340x425","o_26766517_220.jpg":"220x275","h_26766517_1280.jpg":"1280x854","h_26766517_1024.jpg":"1024x683","h_26766517_640.jpg":"640x427","h_26766517_480.jpg":"480x320","h_26766517_340.jpg":"340x227","h_26766517_220.jpg":"220x147","pp_26766517_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766517_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766517_640.jpg":"640x814","pp_26766517_480.jpg":"480x611","pp_26766517_340.jpg":"340x432","pp_26766517_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766518_1920.jpg":"1920x1080","k_26766518_1280.jpg":"1280x1280","k_26766518_1024.jpg":"1024x1024","k_26766518_640.jpg":"640x640","k_26766518_480.jpg":"480x480","k_26766518_340.jpg":"340x340","k_26766518_220.jpg":"220x220","o_26766518_1280.jpg":"1280x1600","o_26766518_1024.jpg":"1024x1280","o_26766518_640.jpg":"640x800","o_26766518_480.jpg":"480x600","o_26766518_340.jpg":"340x425","o_26766518_220.jpg":"220x275","h_26766518_1280.jpg":"1280x854","h_26766518_1024.jpg":"1024x683","h_26766518_640.jpg":"640x427","h_26766518_480.jpg":"480x320","h_26766518_340.jpg":"340x227","h_26766518_220.jpg":"220x147","pp_26766518_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766518_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766518_640.jpg":"640x814","pp_26766518_480.jpg":"480x611","pp_26766518_340.jpg":"340x432","pp_26766518_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1349","hd_26766519_1920.jpg":"1920x1080","k_26766519_1280.jpg":"1280x1280","k_26766519_1024.jpg":"1024x1024","k_26766519_640.jpg":"640x640","k_26766519_480.jpg":"480x480","k_26766519_340.jpg":"340x340","k_26766519_220.jpg":"220x220","o_26766519_1280.jpg":"1280x1598","o_26766519_1024.jpg":"1024x1279","o_26766519_640.jpg":"640x799","o_26766519_480.jpg":"480x599","o_26766519_340.jpg":"340x424","o_26766519_220.jpg":"220x274","h_26766519_1280.jpg":"1280x854","h_26766519_1024.jpg":"1024x683","h_26766519_640.jpg":"640x427","h_26766519_480.jpg":"480x320","h_26766519_340.jpg":"340x227","h_26766519_220.jpg":"220x147","pp_26766519_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766519_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766519_640.jpg":"640x814","pp_26766519_480.jpg":"480x611","pp_26766519_340.jpg":"340x432","pp_26766519_220.jpg":"220x280"},{"size0":"981x1226","hd_26766520_1920.jpg":"1920x1080","k_26766520_1280.jpg":"1280x1280","k_26766520_1024.jpg":"1024x1024","k_26766520_640.jpg":"640x640","k_26766520_480.jpg":"480x480","k_26766520_340.jpg":"340x340","k_26766520_220.jpg":"220x220","o_26766520_1280.jpg":"1280x1599","o_26766520_1024.jpg":"1024x1279","o_26766520_640.jpg":"640x799","o_26766520_480.jpg":"480x599","o_26766520_340.jpg":"340x424","o_26766520_220.jpg":"220x274","h_26766520_1280.jpg":"1280x854","h_26766520_1024.jpg":"1024x683","h_26766520_640.jpg":"640x427","h_26766520_480.jpg":"480x320","h_26766520_340.jpg":"340x227","h_26766520_220.jpg":"220x147","pp_26766520_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766520_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766520_640.jpg":"640x814","pp_26766520_480.jpg":"480x611","pp_26766520_340.jpg":"340x432","pp_26766520_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26766521_1920.jpg":"1920x1080","k_26766521_1280.jpg":"1280x1280","k_26766521_1024.jpg":"1024x1024","k_26766521_640.jpg":"640x640","k_26766521_480.jpg":"480x480","k_26766521_340.jpg":"340x340","k_26766521_220.jpg":"220x220","o_26766521_1280.jpg":"1280x1600","o_26766521_1024.jpg":"1024x1280","o_26766521_640.jpg":"640x800","o_26766521_480.jpg":"480x600","o_26766521_340.jpg":"340x425","o_26766521_220.jpg":"220x275","h_26766521_1280.jpg":"1280x854","h_26766521_1024.jpg":"1024x683","h_26766521_640.jpg":"640x427","h_26766521_480.jpg":"480x320","h_26766521_340.jpg":"340x227","h_26766521_220.jpg":"220x147","pp_26766521_1280.jpg":"1280x1628","pp_26766521_1024.jpg":"1024x1303","pp_26766521_640.jpg":"640x814","pp_26766521_480.jpg":"480x611","pp_26766521_340.jpg":"340x432","pp_26766521_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14875789 Threads: 4 Questions: 3138315922 Slow queries: 6993864 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234737166 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/lijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama-1373115 [printLink] => /mozaik/zivot/lijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama-1373115?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 751990 [name] => ana carević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-15 16:51:30 [main_article_id] => 0 [alias] => ana-carevic [link] => /tag/ana-carevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 386479 [name] => influencerica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => influencerica [link] => /tag/influencerica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 665460 [name] => modni stil [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-01 13:59:36 [main_article_id] => 0 [alias] => modni-stil [link] => /tag/modni-stil ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA SVOJ ĐIR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lijepa Dubrovčanka oduševljava, ono što ona odjene nećete vidjeti na nekom drugom: ‘Za dobar stil bježite od Instagrama‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26781855.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

‘Vintage zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26781855.jpg [title] =>

‘Vintage zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam‘

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766512.jpg [title] => Privatni Album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766511.jpg [title] => Privatni Album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766513.jpg [title] =>

Pazi na to da joj se u ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu

Privatni Album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766514.jpg [title] =>

Ana smatra kako je ključno odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču

Privatni Album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766515.jpg [title] => Privatni Album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766516.jpg [title] => Privatni Album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766517.jpg [title] => Privatni Album/ ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766518.jpg [title] => Privatni Album ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766519.jpg [title] => Privatni Album ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766520.jpg [title] =>

Uvijek svoja i posebna

Privatni Album ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/13/26766521.jpg [title] =>

Živi u Zagrebu, ali svom Dubrovniku se uvijek rado vraća

Privatni Album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ona spada u skupinu sjajno odjevenih domaćih influencerica, ali teško da ćete na njoj vidjeti, recimo, trendi Hermes "šlape", Botteginu novu boršu ili remen s istaknutim logom modnog brenda Gucci.

Ne, Dubrovčanka Ana Carević spada u onu sortu modnih fanova koja godinama "brusi" vlastiti stil, lišen ne samo istaknute logomanije, već i svih ostalih pomodarskih komada koji s prvom sljedećom sezonom postanu višak u ormaru.

U moru lijepo odjevenih žena i djevojaka, Anu ćete primijetiti jer se izdvaja jedinstvenim vintage motom; a koji ističe njezinu ženstvenost, eleganciju, ali i dozu modne buntovnosti, na jedan poseban i vrlo šik način.

---

---

---

image

Pazi na to da joj se u ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu

Privatni Album
---

Premda ste jako mladi već godinama njegujete retro stil i to u doba kada smo bombardirani novim trendovima svako malo, pa je to i tim teže. A upravo zbog toga bilo je i teže zavoljeti takav stil – kako i kada je kod vas krenula ljubav prema toj vrsti odjeće?

– Sada ulazim u osmu godinu života u Zagrebu, a preseljenje je za mene bio veliki korak. Zagreb zaista nudi širinu u svakom pogledu, pa tako i u pogledu mode. Posjećivala sam vintage i second hand trgovine, što je za mene u tom trenutku bilo nešto novo, drugačije, pomalo intrigantno i uzbudljivo. Tako sam naišla na upečatljive modne komade, što je dodatno probudilo znatiželju i malo-pomalo moj ormar postao je spoj vintagea, second handa i danas hrvatskog dizajna.

Na tom putu stekla sam i puno prijateljstava, a najviše njih se dogodilo na buvljacima koji kriju nevjerojatnu energiju i opuštenost koju ne možete osjetiti u brzoj modi. Nakon nekog vremena, moja strast prema vintageu dovela me do toga da sam u Dubrovniku organizirala i prvi vintage buvljak koji je izazvao veliki interes. Slažem se da je danas u moru trendova kojima smo svakodnevno izloženi izazovno njegovati osobni stil i zbog toga sam zahvalna svaki put kada dobijem priliku javno pričati o tome. Ako moj primjer potakne i dvije osobe na modnu promjenu – sjajno.

Vjeruje u promjene

Osim zbog estetike, komplimente dobivate i na račun modne održivosti. Koliko vam je to važno?

– Održivost mi je vrlo važna. Zaista pazim na to da se u mom ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu. Dakle, impulzivna kupnja za mene je dio nekih prošlih vremena. Volim u svom ormaru, uz vintage i second hand, vidjeti komade s hrvatskim potpisom. Obično su to male serije i limitirani komadi koji su napravljeni s pažnjom i ljubavlju. Mislim da katkad zaboravljamo koliki utjecaj modna industrija ima na okoliš, a vjerujem da promjeni može pridonijeti svatko od nas. Svaki korak u tom pogledu je dobrodošao.

---

image

Ana smatra kako je ključno odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču

Privatni Album
---

Primjećujete li da se zbog ekološke održivosti mijenjaju trendovi ili generalno još uvijek kupujemo "tonu" (nepotrebne) odjeće? Koji je, po vama, najelegantniji put za iskorijeniti tu naviku?

– Vjerujem u promjenu, a promjene se događaju kada o nečemu razgovaramo, potičemo i približavamo samu srž problema. Neupitno je da mediji danas idu naruku brzoj modi, svakodnevno čitamo o novim trendovima, ponudama u brzoj modi, ali ne i o brendovima koji imaju najnesigurnije uvjete za rad, niti o onima koji provode lažni zeleni marketing. Na nama je da preuzmemo inicijativu i organiziramo svoj ormar i kupovne navike.

Najprije da se sjetimo što sve uopće imamo i vjerujem da se uz modne dodatke kombinacije daju podići na višu razinu, i samim time imate neku novu modnu priču. Kod kupnje je dobro napraviti plan u smislu na što sve mogu odjenuti ovaj komad koji kupujem. Na taj način vrlo brzo je jasno je li riječ o impulzivnoj kupnji, nekom trendu ili slično. Sve su to mali koraci koji nas dovode do većih i konkretnijih promjena.

Ističete simpatije prema domaćim dizajnerima. Tko su vam omiljeni i kakve komade najviše volite?

– Najviše volim košulje, sakoe, hlače s nekim zanimljivim dodacima, ali i torbe, šalove, ma volim sve! Ne bih izdvajala, sve te ljude poznajem i osobno i volim koncept prodaje kada niste još samo jedan kupac u nizu. U mom ormaru mogu se pronaći komadi Marije Kulušić, Mate Pirije, Zorana Mrvoša, Nicolasa Diamanea, y-gie, Calico Mooda, Lorene Gečević, Gea silk, Cles….

---

image

Uvijek svoja i posebna

Privatni Album
---

Na što vam kod odjeće i obuće nikada nije žao potrošiti novce?

– Ni ono za što sam sigurna da ću nositi često, da će nadopuniti moje već postojeće modne kombinacije.

Imate li neki posebno drag komad u ormaru kojeg se ni pod razno ne biste odrekli ili neki koji biste rado nabavili, ali ne uspijevate?

– Nedavno sam nakon dugo vremena pronašla dugi crni vintage kaput, bila sam strpljiva tri godine, toliko sam ga čekala i tražila. Zapravo je ovo možda najbolje objašnjenje vintagea, on zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam. Trenutno ne maštam ni o jednom modnom komadu ili dodatku, a jako sam sretna i s decentnim malim satom koji sam pronašla na Britancu.

Jezik za sebe

Koje su vaše omiljene šoping adrese?

– Volim posjetiti Mango Stickey Rice, s vremena na vrijeme Ulični ormar, second handove na koje naiđem šetajući, ali pratim i dosta Instagram profila koji kriju odlične komade. Primjerice @vintagemishka, @vintage_love_sibenik, @m.o.t.h._vintage, @deee_vintage… Osim toga, nedjeljom volim posjetiti Hrelić i Britanac.

Primjećujemo vas u odijelima, slip haljinama, bijelim košuljama... Što vas najviše inspirira u modi?

– Za savršeno zaokruženu modnu priču potreban je stav, energija, način hoda, moti. Sve to čini modu potpunom. Možemo na sebe staviti sto na oko zanimljivih i posebnih komada, ali bez prethodno navedenih faktora sve pada u vodu. Volim promatrati uličnu modu starijih Zagrepčana koji mi često izmame osmijeh na lice. Posebno jedna teta Ivanka.

Kojih se komada užasavate?

– Ne volim vidjeti tajice koje služe nečemu što nije trening ili sportska šetnja, tenisice s petom su po meni zatvorska kazna, ali povrh svega ne volim vidjeti stilske kombinacije koje su slijepo kopiranje trendova i nose se bez trunke osobnosti i energije.

Osim mode, koje vas još male-velike stvari u životu usrećuju?

– Najviše volim pobjeći u svoj Dubrovnik, šetati uz more, provoditi vrijeme sa svojim omiljenim ljudima i isključiti se iz svega.

Dubrovčanka ste sa zagrebačkom adresom. Kako biste, generalno, opisali modni stil jednih i drugih i ima li razlike?

– Danas nam je svima sve dostupno pomoću par klikova. Dubrovnik nema obilje modnih trgovina, a Dubrovkinje se stilski snalaze internetskim kupovinama i putovanjima. Ja bih rekla da nam kolektivno nedostaje odvažnosti i bijega od onoga što svakodnevno gledamo na Instagramu. Moda je predivna igra i modom komuniciramo iako često toga nismo svjesni. Katkad bježimo od činjenice da na osnovi modnih odabira procjenjujemo osobu, ali to je prvo što uočavamo na nekome koga ne poznajemo. Moda je jezik za sebe.

---

image
Privatni Album/
---

Diplomirana komunikologinja

Koji sve faktori utječu na dobar stil i u kojem od njih ste vi "najjači"?

– Mislim da sam sve faktore već navela. Dakle, ključno je odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču. Osim toga, svaku stilsku i modnu priču začiniti dobrom energijom i stavom, što će sve to podići na jednu višu razinu, koja sigurno neće ostati neprimijećena. A vama ostavljam da prosudite kako meni idu prethodno navedeni koraci (smijeh).

Tko su po vašem mišljenju najbolje odjevene Hrvatice?

– Jedina osoba koja mi je prošla kroz glavu je Ljupka Gojić Mikić. Volim njezine kombinacije, ali povrh svega energiju kojom zrači, kao i zarazan osmijeh.

Završili ste komunikologiju... Kakvu karijeru sebi priželjkujete?

– Trenutno radim i u struci i u modi. Recimo da je to nešto gdje bi me svi koji me poznaju smjestili. Ne znam koja iznenađenja život sa sobom nosi, možda za godinu dana budem u nečemu sasvim suprotnom od ovoga danas. Iskreno, ne planiram puno, prethodne životne situacije su me tome naučile. Živim dan po dan, a svaki dan se trudim maksimalno iskoristiti i u njemu uživati.

---

image
Privatni Album
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album/ Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album
Privatni album

‘Vintage zahtijeva strpljivost, volju i entuzijazam‘

Privatni Album

Pazi na to da joj se u ormaru ne nagomilavaju komadi i dodaci koji će skupljati prašinu

Privatni Album

Ana smatra kako je ključno odrediti smjer u kojemu se stil kreće i na osnovi toga dalje širiti modnu priču

Privatni Album

Uvijek svoja i posebna

Privatni Album

Živi u Zagrebu, ali svom Dubrovniku se uvijek rado vraća

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/lijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama-1373115 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c7de50cf6ab04b42417b20bc288bc57099643fb0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lijepa+Dubrov%C4%8Danka+odu%C5%A1evljava%2C+ono+%C5%A1to+ona+odjene+ne%C4%87ete+vidjeti+na+nekom+drugom%3A+%E2%80%98Za+dobar+stil+bje%C5%BEite+od+Instagrama%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Flijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama-1373115 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Flijepa-dubrovcanka-odusevljava-ono-sto-ona-odjene-necete-vidjeti-na-nekom-drugom-za-dobar-stil-bjezite-od-instagrama-1373115 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IMA SVOJ ĐIR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
ŽivotIMA SVOJ ĐIR

Lijepa Dubrovčanka oduševljava, ono što ona odjene nećete vidjeti na nekom drugom: ‘Za dobar stil bježite od Instagrama‘

Piše Anita Matić
17. ožujka 2024. - 21:14

Ona spada u skupinu sjajno odjevenih domaćih influencerica, ali teško da ćete na njoj vidjeti, recimo, trendi Hermes "šlape", Botteginu novu boršu ili remen s istaknutim logom modnog brenda Gucci.

Ne, Dubrovčanka Ana Carević spada u onu sortu modnih fanova koja godinama "brusi" vlastiti stil, lišen ne samo istaknute logomanije, već i svih ostalih pomodarskih komada koji s prvom sljedećom sezonom postanu višak u ormaru.

U moru lijepo odjevenih žena i djevojaka, Anu ćete primijetiti jer se izdvaja jedinstvenim vintage motom; a koji ističe njezinu ženstvenost, eleganciju, ali i dozu modne buntovnosti, na jedan poseban i vrlo šik način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 15:20