StoryEditor
ŽivotHLADAN TUŠ

Matija Vujica doživjela šok u zoru: Pokupila me hrvatska policija, izvuklo me iz kreveta, bez rasprave...; Poznati stilist u reakciji ustvrdio da su i njega 'pokušali zastrašiti'

Piše M.K.
19. ožujka 2019. - 10:35

Poznata i uspješna modna kreatorica Matija Vujica iznenadila je pratitelje objavom na Facebooku, u kojoj je otkrila šokantnu epizodu kojom joj je počeo dan.

Matiju je, naime, probudilo zvono policije na vratima i dva dužnosnika koja su je otpratila u postaju.

"Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obući i s njima u postaju u Petrinjskoj." - počela je svoju priču poznata Metkovka.

"Razlog: nisam se odazvala pozivu na svedočenje, tj. poziv mi nije (kako piše) bio više puta uručen. U prvi mah, u šoku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila" - piše Matija, prisjećajući se tadašnje nemile epizode. 

"Naime, prije dvije godine vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj, zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksist sporječkao s jednim od radnika te zaradio preda mnom šamarčinu. Nema veze što sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživjela šok i jedva izašla iz taksija....". - piše dalje.

"Nešto kasnije došao mi je poziv za svjedočenje na kojem sam se pojavila, ali nije optuženik (taj radnik)... te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zg... šta ima veze, imam ja vremena.

Ostali pozivi, kao što piše, nisu mi uručeni, pa nisam ni bila." -zaključila je Matija, koja upravo čeka, kako je rekla, "kao zadnji kriminalac da je odvesu na sud".

"Naravno da neću stići na vrijeme na posao, da sve što imam jutros ogovoreno neću napraviti, jer ovo je daleko važnije... od državne važnosti" - zaključila je.

Premda je jasno da pozive na sud nije uputno ignorirati i da građansku dužnost valja obavljati, javnost se ipak zgrozila neugodnom epizodom koja je stigla inače susretljivu kreatoricu.

Među prvima je na Matijinu objavu reagirao poznati stilist Viktor Drago, koji je iznio svoje bizarno iskustvo.

"Katastrofa! Mene je policija tražila 5 puta na vrata. Ispostavilo se da su bili instrumetalizirani od strane nekog tko ima prijatelja na policiji, da me pokušaju zastrašiti. Otišao sam u postaju i objasnio ako žele problem šireg razmjera, neka kažu!" - naveo je.

U nastavku rasprave na Matijinom facebook profilu pratitelji su se i snebivali i zabavili.

"Tužno, isti slučaj se meni dogodio prije nekoliko godina, namjerno dođu u pola šest i onda se čeka do 9.30, rad suda, na jadnoj klupici. Tada sam tek izašla iz bolnice i njih nije bilo briga... DA LI JE TO ZAKONITO???" - zapitala se gospođa.

"Smirite se Alka i pokušajte u glavi okreniti na pozitivu, evo ja odmah razmišljam  'dobro je, mogli su joj staviti i lisice" - pokušala je oraspoložiti druga, na što je pratitelj primijetio:

"Alka!!?! Fulali ste profil. Ovo je Matija."

"Sorry, pa i Matiji" - snašla se gospođa.

 

 

item - id = 594376
related id = 0 -> 1123293
related id = 1 -> 1029419
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 06:12