StoryEditorOCM
ŽivotSMETA IM I MIRIS

Muče vas miševi, ali i mačke koje vam ‘zapišavaju‘ vrt? Oduševit će vas što će vam pomoći! Imate je u kuhinji, živi spas

Piše MOZAIK SD
27. lipnja 2024. - 09:06

Dosad se već pokazalo da je aluminijska folija jedan od najboljih pomagača u kućanstvu. Osim što je učestalo koristimo u kuhinji pri zaštiti ili pripremi jela, ispostavilo se da ovaj predmet ima toliko raznoliku uporabu da svakodnevno otkrivamo nešto novo.

Dom&Dizajn prenosi korisan savjet s portala Apartment Therapy kako iskoristiti aluminijsku foliju za odvraćanje neželjenih posjetitelja.

Ovaj savjet biti će najkorisniji za one koji žive u kućama i imaju dvorište ili vrt. U takvom okruženju ima jako puno mačaka, znaju se smjestiti blizu vašeg doma, ondje obavljati nuždu ili vam ulaziti u kuću.

image
/Shutterstock

Jednostavnim postavljanjem aluminijske folije ispred ulaza odvratit ćete mačke da posjećuju vašu kuću. Potrebno je samo komad folije postaviti na štap u obliku zastavice i taj izum smjestiti negdje u blizini vrata. Mačke se boje neuobičajenih zvukova, a onaj koji proizvodi folija dok se kreće na vjetru im je iznimno neugodan. Osim toga, odbit će ih i odraz svjetosti na aluminijskoj foliji.

Miševi također spadaju u kategoriju onih koje će zastavica od folije uplašiti. S obzirom da imaju jako osjetljiv sluh, zvuk aluminijske folije će ih plašiti i biti im neugodan, bilo da zastavica treperi na vjetru ili je postavite na pod ispred ulaznih vrata.

Preplašit će ih zvuk, pobjeći će. Aluminijska folija također ima i svoj tipičan miris koji ljudi ne osjete, ali za glodavce je prepoznatljiv i odbojan. Aluminijske loptice umetnite i u rupe, pukotine na zidovima ili na kuhinjskim površinama. Miševi neće prolaziti kroz tu barijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 09:50