StoryEditorOCM
Životne sliči na sebe

Muž joj je od mirnog čovjeka postao ljubomorno čudovište, prijetio puškom... Poziv iz bolnice promijenio je sve

Piše MOZAIK SD
4. srpnja 2024. - 18:29

Udovica je podijelila potresnu priču o tome kako je rak mozga njezina supruga pretvorio iz nježnog, brižnog oca u ‘nasilnog zlostavljača‘. Michele Kenber (58) rekla je da je njezin suprug Dave Kenber (54) doživio drastičnu promjenu osobnosti, što je objašnjeno tek kada su liječnici otkrili tri tumora mozga na lijevom čeonom režnju, piše  Mirror.

Međutim, ovo otkriće došlo je nakon godina problema za Michele, koja je rekla da je morala svjedočiti da je njezin nekoć dobri suprug postao paranoičan i ljubomoran do te mjere da ga je morala iseliti. Tvrdila je da je čak otišao toliko daleko da je instalirao tracker na njezin automobil, špijunski softver na njezino računalo i obrušio se na njihovu djecu - jednom je prilikom uperio zračnu pušku u Micheleino lice, tvrdila je. Njihovi problemi počeli su kada je Dave godinama ignorirao mrljicu na ruci koja se pokazala kancerogenom. 

image

Ilustracija

Shutterstock

Kada su tumori kirurški uklonjeni, Dave se odmah promijenio i postao onaj stari.

Sada Michele poziva ljude, posebno muškarce, da budu "oprezniji i da idu na preglede". Mentalne promjene ili promjene u ponašanju, kao što su problemi s pamćenjem ili promjene osobnosti, česti su simptomi tumora mozga. Michele kaže: "Bila sam udana za divnog muškarca - visokog, zgodnog inteligentnog i ljubaznog."

"Bili smo sretni, oboje smo imali uspješne karijere, dečki su nam napredovali, životi su nam bili dobri, ali onda sam počela primjećivati promjene u njegovoj osobnosti. U našem braku nikada nije bilo ljubomore, a odjednom je počeo postajati vrlo paranoičan."

"Također se vrlo brzo počeo uzrujavati s djecom. Pogoršalo se do te mjere da je postalo noćna mora živjeti s njim." Michele je prvi put primijetila izraslinu na Daveovoj ruci 2013. godine i rekla mu da ode liječnicima. Rekla je: "Kao i svi muškarci mrzio je ići liječniku. Uvijek je bio na suncu, ali nikada nije nosio kremu za sunčanje."

Na kraju je Dave ugovorio pregled i upućen je na biopsiju, ali je otkazana u posljednji trenutak i Dave nikada nije ponovno rezervirao termin. Godinu dana kasnije Michele kaže da je "počela primjećivati da se njegova osobnost mijenja".

U razmaku od oko 12 mjeseci, 2014., od dobre osobe postao je "zla i ljubomorna osoba", rekla je i dodala: "Bio je sjajan momak, svi su ga voljeli - bio je zabavan i ljubazan. Imala sam malog sina iz prethodnog braka i on je uzeo to dijete i jednostavno ga je potpuno obožavao."

Michele, stanovnica Sandtona u Južnoj Africi, rekla je da se jedne noći probudila i pronašla svog supruga Davea kako joj stavlja zračnu pušku u lice. Kazala je kako je često komunicirala s policijom zbog obiteljskog nasilja.

image

Ilustracija

Shutterstock

Krajem 2015. godine Michele je uspjela izbaciti Davea iz njihovog doma i osigurala zabranu prilaska. Međutim, u listopadu 2016. godine Dave se iznenada srušio na poslu i hitno je prevezen u bolnicu nakon što je pretrpio dva napadaja, piše Mirror.

Medicinski skenovi su otkrili da Dave ima tri uznapredovala tumora mozga na lijevom čeonom režnju, dijelu mozga odgovornom za logiku. Michele je rekla: "Svi tumori su došli od melanoma iz izrasline na ruci koju sam uočila prije mnogo godina."

Dave je odmah dobio intenzivnu radioterapiju. Michele je rekla: "Neurokirurg me pitao jesam li primijetila bilo kakve promjene u osobnosti u njegovoj osobnosti. Samo sam mu rekla ‘ne želiš znati!‘" Dave je također dobio steroide kako bi smanjio oticanje, a nakon što su uklonili dio tumora, Michele je bila zaprepaštena kad je vidjela da se stari Dave vraća.

"Doslovno sam vidjela promjenu", rekla je. "Potpuno se vratio na staro." Michele ga je vratila u svoju kuću u kojoj je ostao posljednja četiri mjeseca, prije nego što je umro 26. siječnja 2017. "Imali smo četiri nevjerojatna mjeseca u kojima je sve prethodnih godina gotovo izbrisano", rekla je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 18:29