StoryEditorOCM
ŽivotMAJKA HRABROST

Ovo je prva Dalmatinka koja je rodila s transplantiranim srcem, a kad čujete njezinu životnu kalvariju, slomit ćete se

Piše Marko Bilić
5. svibnja 2024. - 07:08

Mariji Jakić tek je 25 godina, a već je proživjela nevolja i strahota za deset života. Djevojka iz Prološca, koja sada živi u Prudu kod Metkovića, odakle joj je suprug, prva je Dalmatinka ikada i druga Hrvatica koja je rodila s transplantiranim srcem. Jedna od 400 žena u svijetu.

Liječnici su joj dvaput spašavali život, s 15 godina imala je samo 12 i pol kilograma, ponovno učila hodati, govoriti, čitati i pisati jer je dugo bila u komi. Srce je dobila od 18-godišnjeg mladića iz Austrije koji je nastradao u prometnoj nesreći.

Majka ju je napustila, ostavila, otac je nestao, odrasla bez roditelja teško se mogla nositi s činjenicom da ona neće moći imati djece, svoju obitelj.

Ova će vas priča rasplakati. Svu Marijinu bol i patnju osjetit ćete kao svoju, na kraju će vam oči zasuziti radošću. Vrtlog emocija. Priča je ovo o Mariji koja će vas nadahnuti i dati vam snage za sve vaše probleme u životu, jer kad pročitate što je ona sve prošla, na kakve je kušnje život stavio... shvatit ćete da se uvijek treba boriti. Nema predaje. Ni kad je najteže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 04:46