StoryEditorOCM
ŽivotPRERAĐENO ILI NE

Poznata nutricionistica ruši tabue o kvaliteti konzervi i smrznutih namirnica: Izravno kuhajte zaleđenu hranu da vam nutrijenti ne bježe u slivnik!

Piše PSD.
6. listopada 2020. - 16:15

Konzervirana i smrznuta hrana često se smatra nezdravom i štetnom. Međutim povrće, voće, ali meso i riba neće u svim slučajevima izgubiti zdrava svojstva, ako poslušate savjete nutricionistice Dragane Olujić, koja nam je odgovorila na pitanja o ovim metodama prerađivanja.

- Svježe namirnice su uvijek najzdravije jer iz njih tijelo najlakše može iskoristiti sve nutrijente. Važno je da konzumiramo dovoljne količine neprerađene, dakle sirove i skuhane hrane.

Svi drugi načini pripreme kao što su pečenje, prženje, dinstanje, dio je koji se ubraja u gušt. Zbog našeg emocionalnog zadovoljstva bitno je da i oni budu zastupljeni, ali ne dominantni.

Nutricionistica je svjesna da u ubrzanom načinu života jesmo osuđeni na prerađenu hranu, koja je svakako bolja od primjeric...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 22:39