StoryEditorOCM
ŽivotTrbuščić

Sat nakon buđenja taman je vrijeme za doručak: ako jedete ove namirnice duže ćete biti siti

Piše Mozaik SD
22. kolovoza 2023. - 09:45

Naše tijelo prolazi svojevrstan post tijekom spavanja, tako da nikoga ne čudi da se prilikom buđenja osjećate gladni. Nutricionistica Beth Warren savjetuje da vam doručak zato bude obilan i zasitan. Ključno je, kaže, da organizam iz stanja gladovanja u roku od sat vremena od buđenja bude sit. Stoga preporuča, a to prenosi Klix, ove namirnice.

Jaja

Znanstvenici tvrde kako se ljudi koji pojedu jaja za doručak osjećaju sitije i zadovoljnije, a samim time manje jedu za ručak.

image
Shutterstock

Zobene pahuljice

Složenim ugljikohidratima podižete osjećaj sitosti. Zobene pahuljice poznate su po tome što imaju topiva i netopiva vlakna i veliku količinu proteina.

Puding od chia sjemenki

Prije konzumacije chia sjemenke treba potopite u jogurt ili mlijeko preko noći. Ujutro ćete dobiti gušću smjesu u koju možete voće. Chia sjemenke kad nabubre stvaraju masu sličnu gelu i daju odličan osjećaj sitosti.

Maslac od orašastih plodova

Odličan su izvor proteina i masti koji će vam dati veliku količinu energije. Najbolji način da ga konzumirate je dodavanjem u smoothie.

image
/Afp

Banane

Odličan su izvor zdravih ugljikohidrata koji brzo daje energiju potrebnu mozgu. Ovo voće je najbolje kombinirati s nekim izvorom proteina.

Tost od proklijalih žitarica

Tost s proklijalim žitaricama u kombinaciji s jajima daju dobar osjećaj sitosti. Nutricionistica Warren navodi da se brže pretvara u šećer u krvotoku nego druge vrste peciva što vam daje energiju i osjećaj sitosti.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 17:45