Sočna, bezglutenska torta s okusom čokolade i naranče izvrsna je ideja ako želite preko vikenda pripremiti iznenađenje za obitelj ili prijatelje. Jednostavna je za pripremu budući da se svi sastojci samo spoje mikserom, izliju i peku.
Sastojci za tortu:
400 g naranči (dvije velike)
6 jaja
1.5 žličica praška za pecivo
200 g mljevenih badema
250 g šećera
50 g tamnog kakaa
Sastojci za preljev:
3.5 dcl slatkog vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade
Priprema:
Cijele naranče skupa s korom stavite u lonac i prelijte ih s otprilike 2 l hladne vode. Stavite ih kuhati. Nakon što voda zakuha, poklopite lonac i kuhajte naranče dok ne omekšaju - cca 30-60 minuta. Skinite sada koru i izmiksajte naranču u pire uz pomoć štapnog miksera ili blendera i ostavite da se hladi.
Pećnicu zagrijte na 180 C...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....