StoryEditorOCM
ŽivotRežim balerine

Splićanka nam je opisala zahtjevni raspored u najprestižnijoj baletnoj školi na svijetu: Vježbale smo po 10 sati dnevno, za svaki obrok jele meso. Pala sam na 52 kg...

Piše Jasenka Leskur
28. studenog 2019. - 15:21

Baletni svijet obično se doživljava kao bajkovite plesačice obučene u “pačkice”, koje na vrhovima prstiju klize pozornicom i malo tko razmišlja o tome koliko se godina odricanja i svakodnevnog vježbanja krije iza tih harmoničnih pokreta.

Osim roditelja i obitelji tih balerina. Oni dobro znaju tu drugu sliku, prije nego se digne zavjesa. Oni su ti koji buduće Šećerne vile, Giselle i Bijele labudove voze, razvoze i prevoze, nose im marende i tople trenirke, grijače za mišiće.
Kupuju im “špice”, broje žuljeve, hrane ih kaloričnim obrocima i strahuju da se negdje putem ne ozlijede, ne razbole.

Iza svakog talentiranog djeteta stoji njegova obitelj, u to nema sumnje, a ta mi se teza samo potvrdila nakon što sam upoznala Gitu Šaravanju, 18-godišnju Splićanku na školovanju u Mar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 15:48