Nekada davno, dok je potpisnica ovih redaka bila dijete, sirnice su se mogle kupiti samo u vrijeme od Uskrsa. I to svega par dana ranije. Zaželjeli bismo ih se silno tijekom godine, pa kad bi stigle na police Bobisa – mame su morale po njih. Odmah. Hitno. Žurno.
I onda doma – ritual otvaranja vrećice. Tko će prvi, sestra ili ja.
A kad se vrećica otvori. Taj miris... Ne da se to prenijeti na papir!
Tako, vjerujem, miriše djetinjstvo.
Ureže se u receptore, ne da se izbaciti iz sistema, zauvijek je tu.
Razgovarali smo s onima koji određuju recepturu za Bobisove sirnice (odmah su vam draži, je l' tako?), i doznajemo kako je balans ono što je u procesu izrade sirnica bitno. Uz, to je svima jasno, namirnice koje moraju biti, i jesu, svježe, domaće, naše.
– Ovo je stari recept, na m...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....