StoryEditorOCM
Život‘PLES S VRAGOM‘

‘TikTok kult mi je oteo sestru, a iza svega stoji svećenik koji ih seksualno napastvuje. Moja polovica više ne postoji‘

Piše L.Š./JL
28. svibnja 2024. - 09:32
Melanie Wilking s roditeljima u Los Angelesu. Svi su nesretni što danas više ne dijele istu sreću i opuštenost s MirandomScreenshot Instagram

Poznate sestre s TikToka razdvojila je misteriozna religiozna grupa. Melanie tvrdi da je njezinu sestru Mirandu grupa izolirala od obitelji i oduzela joj 70 posto njezine zarade. Stvari su postale još ozbiljnije kad je pastor Robert Shinn - samoprozvani ‘Božji čovjek‘, koji stoji iza Shekinah Crkve u Los Angelesu, optužen za seksualno zlostavljanje od strane većeg broja članica crkve, piše The Sun, a prenosi jutarnji.

U kult je ušla zbog dečka

Shinn je otvorio tvrtku 7M kako bi "pomagao" karijerama TikTok zvijezda u usponu. Melanie i njezina obitelj vjeruju da se radi o kultu i još od jeseni 2020. bore se kako bi je izvukle. U najnovijem Netflixovom dokumentarcu, "Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult", Melanie otkriva šokantne detalje razgovora sa sestrom.

"Zagrlila sam ju, ali sam se osjećala kao da grlim zid, prisjetila se. Bila je ukočena. Rekla sam joj da izgleda odlično i da je super, no ostala je hladna. U potpunosti se promijenila. Osjećala sam se kao da se radi o mojoj drugoj polovici koja više ne postoji.

Miranda i ja oduvijek smo htjele živjeti tako da ples bude dio naših života...", ispričala je Melanie. Sestre su odrastale sretno u Detroitu pod paskom roditelja Kelly i Deana.

"Miranda je oduvijek bila kreativna i talentirana. Oduvijek sam htjela biti poput nje" - kazuje Melanie.

Djevojke su sudjelovale u plesnim natjecanjima nastupajući zajedno, nakon čega je Miranda otišla u Kaliforniju kako bi nastavila karijeru. Melanie joj se brzo pridružila.

Kako im je popularnost na društvenim mrežama rasla, napravile su brend Wilking Sisters za TikTok i objavljivale videozapise na kojima plešu i zabavljaju se.

Miranda je počela izlaziti s plesačem Jamesom Derrickom, poznatijim kao BDash. Preko prijatelja, James je upoznao svećenika Robert Shinna.

"James je oduvijek bio jako religiozan, pa se Robert brzo umiješao u njegov život. Miranda se zapravo pridružila crkvi kako bi bila s Jamesom".

‘Rekao mi je da sam sad spašena‘

Melanie je postala zabrinuta zbog toga što joj sestra provodila sve više i više vremena kod svećenika, pa je odlučila saznati što se to zapravo događa.

"Razgovarala bih s Mirandom na kraju dana i ona bi mi ispričala da je bila u svećenikovoj kući s Jamesom, kako su večerali i čitali Bibliju.

Nismo odrastale u religioznoj obitelji, a ja sam htjela raditi sve što i ona, pa sam pomislila: ‘Ako ćeš ti biti tamo po cijele dane, bolje da i ja vidim o čemu se radi‘‘.

Na jesen 2020., kad je Miranda već bila potpuno posvećena crkvi, Melanie je odlučila otići na večeru kod Shinna.

"Robert je sjedio na čelu dugačkog stola i nakon što smo večerali upitao me mislim li da sam grešnica. Ja sam odgovorila da ne bih baš rekla, na što mi je on odgovorio ‘Što kad bih ti rekao da si samo danas sagriješila tisuću puta?"

Nije znala što bi odgovorila, na što je on dodao da bi, ako bi sad umrla, otišla bi u pakao, no rekao je i kako će joj on pomoći. U sljedećem trenutku sjedili su u krugu držeći se za ruke s Robertom u sredini. Stavio je ruku na njezinu glavu i počeo pričati.

"Nakon toga mi je rekao da sam spašena. Meni se sve činilo čudno, ali tamo su bili svi plesači na koje se ugledam, pa sam pomislila da ima nečeg u tome", rekla je Melanie.

Melanie je počela dolaziti na svećenikova služenja u Shekinah Crkvu u Los Angelesu, ali je osjećala da to ne želi. Jedan dan je trebala ići po prijateljicu na aerodrom, no nazvala ju je kći pastora Roberta, Kloe, i rekla joj da odgodi planove i dođe na služenje.

"Pomislila sam kako je to prečudno i rekla: Ne, neću to napraviti! Tada sam odlučila kako se neću tamo više vraćati, to jednostavno nije za mene."

‘Seksualno si me napastovao!‘

Ta odluka, kao i Mirandina da ostane, razorila je njihovu obitelj. Miranda je prekinula sav kontakt sa svojom obitelji.

Pastor Shinn je plesačima i tiktkerima obećao da će ih učiniti bogatima.

Dobili su sobe u jednoj od njegovih kuća za koje su plaćali najam, zajedno sa studijima i sobama za probe. Videozapisi su privukli više pažnje i nekima od njih donijeli unosne reklamne poslove, ali brojni bivši sljedbenici tvrde da nikada nisu vidjeli nikakvo bogatstvo.

Dobivali su minimalnu plaću na račune, od koje bi se zatim oduzimala najamnina, 20% naknade za upravljanje tvrtkom i najmanje 30% za razne aspekte Crkve Shekinah, uključujući i one za Shinna. To se penjalo i do 70% odbitaka od plaće.

Bivša članica, Pryscilla Lee, tvrdi: "Djeluje kao da plaćate različitim entitetima, a zapravo sve ide Robertu".

Mračnije tvrdnje o Robertu Shinnu iznose i drugi, uključujući sestre rođene u Koreji, Melanie i Pryscillu Lee.

"Robert je bio za propovjedaonicom kada je pola djevojaka, uključujući njegovu sestru Catherine, upalo unutra, pokazivale su na njega i vikale: ‘Seksualno si me napastovao!‘", ispričala je Melanie Lee, prenosi jutarnji.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 02:04