StoryEditor
Životučiteljica u mirovini

Tko je Prva dama Francuske? Brigitte je od Emmanuela Macrona starija čak 25 godina, bila mu je učiteljica u školi, a zbog njega je ostavila supruga i troje djece: ‘To što nismo istih godina nije lako...‘

Piše Vinko Paić
24. studenog 2021. - 20:04

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (43) od večeras boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, a mnogi se pitaju hoće li mu se u Lijepoj Našoj pridružiti i supruga Brigitte Macron (68) s obzirom da je ovo prvi službeni posjet nekog francuskog predsjednika našoj zemlji od stjecanja nezavisnosti 1991. godine.

Šarmantni Emmanuel 2017. je prisegnuo za najmlađeg predsjednika Francuske. Od tog trenutka više se piše o njegovom braku s 25-godina starijom Brigitte, nego o političkim potezima.

Njihova veza izazivala je sablažnjavanje javnosti, pogotovo kad se doznalo da je sve započelo još u školskim klupama gdje je Brigitte bila učiteljica, a sadašnji francuski predsjednik učenik.

image
Supruga francuskog predsjednika od njega je starija 25 godina.
Ludovic Marin

Fancuska novinarka Sylvie Bommel, autorica je biografije gospođe Macron naziva 'Imao je samo 17 godina'. U njoj piše kako je Brigitte bila profesorica francuskog u privatnoj školi koju je Emmanuel pohađao u Amiensu na sjeveru Francuske. U to je vrijeme živjela u rezidencijalnoj četvrti grada i bila je udana za uglednog bankara André-Louisa Auzièrea.

Vezu s Macronom započela je u proljeće 1994. godine kad je njemu bilo 16 godina, a njoj 40. Kad se to pročulo škola je počela dobivati anonimna pisma u kojima se osuđuje ponašanje njihove učiteljice. Otac i majka Emmanuela Macrona odlučili su potom sina poslati u Pariz. Međutim, njegova se romansa s fatalnom učiteljicom nastavila i dok je studirao na fakultetu za državne službenike, iako je ona tada bila udata.

- On je mlađi od njezine djece što našoj podsvijesti dodaje još jednu dimenziju. Ako možete izlaziti s nekim mlađim od sina, podsvjesno mislimo da biste mogli izlaziti i sa svojim sinom. Stoga se čini da u tome ima nečega incestuoznog i mislim da je to ono što šokira ljude. Čitala sam užasne stvari napisane o njima, od toga da su perverzni do toga da sumnjaju da su stvarno zajedno, kazala je novinarka Bommel.

image
Vezu s Macronom započela je 1994. godine dok mu je bila učiteljica u školi.
Ludovic Marin

Predsjednikovi pomoćnici željeli su zadržati Prvu damu u sjeni, no to im nije pošlo za rukom. Osobito u trenutku kad je ona odlučila radijskoj postaji RTL dati ekskluzivni intervju.

- To što nismo istih godina doista nije lako, a još je više komplicirano kada je, kao u našem slučaju, toliko velika razlika u godinama. Svi mi radimo pogreške. I on je samo čovjek. Duboko mu vjerujem. Tu smo jedno za drugo 24 sata na dan, iznimno povezani. Između nas ne postoje nikakve prepreke, niti išta može stati između nas, rekla je Brigitte koja je s Emmanuelom u braku 14 godina.

Zbog njega je ostavila prvog supruga, oca njezino troje djece.

image
- Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila sretna, kazala je Prva dama Francuske.
Gonzalo Fuentes

- Trebalo mi je dugo vremena da shvatim što se točno događa između Emmanuela i mene, potom da riskiram sve i postanem mu supruga. U svemu tome nisam željela uništiti živote svoje djece, to jednostavno nije bila opcija. Naravno da sam ih povrijedila, kao i svako dijete čiji se roditelji rastanu, no, jednostavno, u jednom sam trenutku shvatila da je Emmanuel moj život, a to su i oni sami shvatili. S vremenom sam se naučila nositi s ružnim komentarima, iako mi je bilo teško. Jednostavno sam znala da i to mora proći. Postoje trenuci u životu kada treba donijeti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno, ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila sretna, kazala je Prva dama Francuske.

item - id = 1145785
related id = 0 -> 1145754
related id = 1 -> 1145751
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2021 20:10