StoryEditor
ŽivotGHISLAINE MAXWELL

Uhićena pomagačica pedofila Jeffreyja Epsteina: ‘dobavljačica‘ maloljetnih djevojaka i kći pokojnog medijskog tajkuna mogla bi donijeti rasplet priče

3. srpnja 2020. - 12:58
Laura Cavanaugh/AFP

Američki FBI je u četvrtak ujutro u New Hampshireu uhitio Ghislaine Maxwell, bivšu djevojku pedofila Jeffreyja Epsteina i njegovu glavnu "dobavljačicu" maloljetnih djevojaka koje je iskorištavao za svoja seksualna zadovoljstva. Među kaznenim djelima za koje se optužuje 58-godišnja Ghislaine, kći pokojnoga britanskog medijskog tajkuna Roberta Maxwella, jesu trgovina i namamljivanje maloljetnica na ilegalne seksualne odnose, kao i krivokletstvo.

Ona je navodno bila glavna u "regrutiranju" djevojaka za Epsteina jer je dobro poznavala njegov ukus, pomagala mu je u vođenju i zaštiti kruga seksualnog trgovanja, osiguravajući da mu prosječno tri djevojke dnevno budu na raspolaganju za njegovo seksualno zadovoljstvo. Ghislaine se skrivala otkako je u lipnju prošle godine milijarder Epstein uhićen zbog seksualne trgovine maloljetnicama. On je u kolovozu prošle godine pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji gdje je čekao suđenje, a smrt je proglašena samoubojstvom, iako mnogi u to ne vjeruju.

Ghislaine je bila ta koja je princa Andrewa upoznala s Epsteinom 1999. godine. Andrew i Ghislaine su 2000. bili na odmoru s Epsteinom u klubu "Mar-a-Lago", klubu sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Floridi. Iste godine su Epstein i Ghislaine bili na zabavi u dvorcu Windsor koju je kraljica Elizabeta II. priredila u povodu sinova 40. rođendana i još nekih obiteljskih jubileja.

Jedna od Epsteinovih žrtava, Virginia Roberts, tvrdi da je tri puta, na što ju je Epstein prisilio, imala seksualni odnos s Andrewom kad joj je bilo 17 godina. Hoće li se sada, nakon Ghislainena uhićenja, rasplesti i priča o prinčevu sudjelovanju u ilegalnim seksualnim seansama s maloljetnicama, tek će se vidjeti.

Izdvojeno

22. srpanj 2020 20:15